Advertisement

Sunderland-dokkarin tekijä tylyttää: ”Seura olisi merkityksetön ilman Netflix-sarjaa”

Sunderland on perinteikäs seura, jolle viime kaudet ovat olleet yhtä tervanjuontia. Englannin koillisosasta ponnistavalla seuralla on vyöllään kuudenneksi eniten Englannin mestaruuksia, kuusi kappaletta, mutta tällä hetkellä se hakee uutta vauhtia maan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta, League Onesta eli kotoisammin Ykkösliigasta. 2010-luvulla Sunderland taisteli paikasta Valioliigassa moneen otteeseen siinä onnistuen, mutta 2017 alkoi alamäki: ensin joukkue putosi Mestaruussarjaan ja seuraavalla kaudella vielä sarjatasoa alemmas.

Nämä värikkäät vaiheet ovat taltioituneet Netflix-dokumenttisarjaan Sunderland ’Til I Die, josta ilmestyi tällä viikolla uusi osa. Se kuvaa joukkueen taivalta Ykkösliigassa viime kaudella, joka sujui jo paremmin. Nousu takaisin Championshipiin jäi todella lähelle.

Nyt puhuu dokumentin vastaava tuottaja Leo Pearlman, joka tykitteli talkSPORTille näin: ”Seura on hyötynyt sarjasta valtavasti. Sunderland olisi mitättömyys jalkapallomaailmassa, jos siitä ei olisi tehty tätä dokumenttia.”

Onko kyse sitten oman hännän nostosta, näkyvyydestä vai mistä, mutta voihan hänellä pointtiakin olla, sillä väitteelle on esittää myös perusteluita. ”Yhteistyökumppanien kiinnostus seuraa kohtaan räjähti dokumentin myötä, kun ensimmäinen osa tuli ulos”, Pearlman sanoo. Tuskin hänellä rajuista kommenteistaan huolimatta mitään dokumenttinsa aiheena olevaa joukkuetta vastaan kuitenkaan on, sillä hän lisää vielä: ”Ja toivon, että toinen osa tekee sen taas!”.