Advertisement

Sunderland on myynnissä – pyyntihinta nolla puntaa

Sunderland on Englannin kuudenneksi menestynein seura, kun mittarina käytetään pääsarjamestaruuksia. Sunderland on voittanut Valioliigan tai sitä edeltäneen pääsarjan kuudesti. Parempaan ovat pystyneet vain Liverpool, Manchester City, Arsenal, Everton sekä Aston Villa. Seuran takana ovat toistaiseksi tässä tilastossa sellaiset jättiläiset, kuin Chelsea ja Manchester City.

Seuran amerikkalainen omistaja Ellis Short haluaa kovasti päästä velkaisesta seurasta eroon, joka on tällä hetkellä kovassa syöksykierteessä myös pelillisesti. Viime kauden päätteeksi seura putosi Valioliigasta Mestaruussarjaan ja tällä hetkellä se on kovaa vauhtia matkalla Ykkösliigaan, ellei joukkueen kurssi muutu nopeasti. Sunderland on tällä hetkellä Mestaruussarjassa viimeisellä sijalla.

Sky Sports kertoi alkuviikosta Ellisin haluavan seurasta vain 50 miljoonaa puntaa, mutta BBC Sportsin tietojen mukaan amerikkalainen olisi valmis luovuttamaan seuran osakkeet ilmaiseksi, mikäli uusi omistaja lupautuu ottamaan seuran massiiviset 137 miljoonan punnan velat harteilleen.

Arviolta puolet veloista on lontoolaiselle liikemiehelle, jonka on kerrottu antavan osan tai mahdollisesti jopa kokonaan velan anteeksi uuden omistajan löytyessä. Toinen puolikas velasta on pankki yritykselle, jonka omistajina toimii Guggenheim kumppanit. Korot tästä lainasta ovat vuosittain kahdeksan miljoonan punnan tietämillä.

Sunderlandilla on Shortin aikana ollut peräti kahdeksan manageria, joka kertoo ettei asioita ole tehty seurassa kovinkaan pitkäjänteisesti, joka on suoraa seurausta seuran nykytilanteelle. Mahdollisella uudella omistajalla on nyt loistavat mahdollisuudet hankkia legendaarinen jalkapalloseura itselleen verrattain pienellä rahalla. Esimerkkinä Newcastle, jonka omistaja Mike Ashley haluaa seurastaan reilut 300 miljoonaa puntaa.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom