Advertisement

Sunderland tekee uutta tulemista – ”Tämä on ollut hyvin vaikea sarja”

Viimeiset pari kautta ovat olleen Sunderlandille todellista tuskien taivalta. Ensin joukkue putosi Valioliigasta kaudella 2016-17, jolloin se jäi sarjan viimeiselle sijalle. Joukkue lähti Mestaruussarjaan suurin odotuksin seuraavalla kaudella. Tavoitteena oli nopea nousu takaisin Valioliigaan, mutta toisin kävi. Joukkueen kausi oli katastrofaalinen ja Sunderland putosi kauden päätteeksi Ykkösliigaan.

Seura oli ollut myynnissä jo pitkään, eikä edellinen omistaja halunnut enää tuhlata rahojaan seuraan. Viime kauden päätteeksi seura sai lopulta uuden omistajan. Seuran ostanut Steward Donald oli päättänyt kääntää vaikeuksissa olleen jättiläisen kurssin. Ensimmäinen kausi uuden omistajan alaisuudessa onkin sujunut melko mallikkaasti. Seura taistelee noususta Mestaruussarjaan tosissaan. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla neljä. Joukkueella on kaksi peliä vähemmän pelattuna, kuin toisena majailevalla Barnsleyllä. Joukkueiden välinen piste-ero on viisi pistettä. Tällä hetkellä onkin hyvin todennäköistä, että joukkue on mukana vähintään pudotuspeleissä, mikäli suora nousu jää haaveeksi.

Aiden McGeady on pelaaja, joka pelaa Sunderlandissa nyt toista kauttaan. Hän oli mukana, kun Sunderland putosi Mestaruussarjasta ja tuo kokemus on pelaajalle hyvin tuskainen.

”Olin osa joukkuetta, joka putosi viime kaudella ja siitä ei ole koskaan mukava puhua”, McGeady kertoi Sky Sportsin haastattelussa.

”Olen yhä seurassa ja haluan olla mukana muutoksessa, joka nostaa tämän seuran takaisin ylös.”

Kuva: TT, Rex Shutterstock

”Monet ihmiset kertoivat, että Ykkösliigassa tulisi olemaan helppoa. Jos olen rehellinen, niin se ei todellakaan ole ollut helppoa. Tämä on ollut hyvin vaikea sarja. Mielestäni joukkueiden pallollisessa osaamisessa on eroja, mutta tämä on hyvin fyysinen sarja ja kaikilla joukkueilta löytyy hyviä pelaajia.”

”Etenkin vierasottelut ovat olleet erityisen kovia. Kentät eivät aina ole niin hyvässä kunnossa mihin olet tottunut, joten se on ollut todellista taistelua. Minun pelipaikallani pelaajat joutuvat usein rikkeiden kohteeksi. Tämä ei ole kuitenkaan yllättänyt minua, sillä en koskaan ajatellut tämän olevan helppoa.”

Uuden omistajan lisäksi seurassa vaihtui myös valmennusjohto. Viime kauden aloitti Simon Grayson. Grayson ei saanut missään vaiheessa hommaa kunnolla rullaamaan ja hän saikin pian väistyä tehtävistään. Tilalle palkattiin Chris Coleman, jonka saapumisen jälkeen joukkueen ilme parani hieman. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja kauden päätteeksi myös Coleman sai jättää tehtävänsä. Täksi kaudeksi tilalle palkattiin Jack Ross ja nyt seura on vihdoin alkanut voittaa otteluita.

”Ilmapiiri kauden alun jälkeen on ollut todella erilainen”, McGeady jatkaa.

”Monet pelaajat lähtivät ja seuraan tuli uusi omistaja ja manageri. Kaikki on kuitenkin ollut hyvin positiivista.”

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom