Suomalaiset mestaruussarjassa – Ilonaiheet vähissä

Mestaruussarjan viidestä suomalaisesta vain kaksi nähtiin joukkueidensa kokoonpanossa tälläkin kierroksella. Niki Mäenpään edustama Bristol City kärsi kotikentällään 0-2 tappion Middlesbrough’lle. Mäenpää pelasi täydet 90 minuuttia. Torjuntoja kertyi tällä kertaa vain yksi. Helppo vastustaja Middlesbrough ei missään nimessä ole, sillä joukkue johtaa tällä hetkellä mestaruussarjaa.

Teemu Pukki pelasi 87 minuuttia vierasottelussa Sheffield Unitedia vastaan. Kotijoukkue otti 2-1 voiton ja Pukin osalta ainoaksi merkinnäksi jäi 35. minuutin kohdalla otettu keltainen kortti.

Nottingham Forestin Thomas Lam ei ollut tälläkään kertaa joukkueen kokoonpanossa Wigania vastaan pelatussa 2-2 tasapelissä. Lam ei ole päässyt joukkueensa kokoonpanoon kauden aikana vielä yhdessäkään ottelussa. Onkin hyvin todennäköistä, että Lam siirtyy vielä toisaalle elokuun aikana.

Brentfordin Marcus Forss pelasi erinomaisen ottelun joukkueen kokoonpanossa Carabao-Cupissa. Mestaruussarjan voitokkaassa kotiottelussa Sheffied Wednesdayta vastaan suomalainen ei ollut mukana kokoonpanossa. Brentford voitti ottelun 2-0. On vain ajan kysymys, milloin nuori hyökkääjä alkaa saamaan vastuuta myös joukkueensa Mestaruussarjan otteluissa.

Readingin suomalainen maalivahti Anssi Jaakkola ei myöskään ollut mukana joukkueensa tappiollisessa kotiottelussa Boltonia vastaan. Vierailijat hakivat niukan 0-1 voiton Madejski-stadionilta. Jaakkola on toipumassa tällä hetkellä loukkaantumisesta ja on vasta saanut luvan alkaa harjoittelemaan. Readingin kausi on lähtenyt käyntiin heikosti ja Jaakkola saanee varmasti oman mahdollisuutensa palattuaan täyteen pelikuntoon.