Suomalaiset Mestaruussarjassa – Kolmelle suomalaiselle täydet minuutit

Suomalaiset olivat viikonlopun Mestaruussarjan kierroksella erinomaisesti edustettuna. Teemu Pukki, Anssi Jaakkola sekä Niki Mäenpää pelasivat täydet minuutit joukkueidensa otteluissa. Brentfordin Jaakko Oksanen pääsi mukaan joukkueensa vaihtopenkille tappiollisessa paikallisottelussa QPR:a vastaan. Kutsu ykkösmiehistöön on tulosta nuorukaisen loistavista otteista Brentfordin B-joukkueessa.

Mäenpää palasi Bristol Cityn maalinsuulle kotiottelussa Prestonia vastaan. Mäenpää teki ottelussa kaksi torjuntaa, kun Preston haki vieraspisteet 0-1 voitollaan. Bristol on pikkuhiljaa valumassa sarjan keskikastin alapuolelle. Joukkueen sijoitus on tällä hetkellä 13. ja heillä on tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputki alla. Joukkueen seuraava ottelu pelataan maaottelutauon jälkeen lauantaina 24. marraskuuta, jolloin Bristol matkustaa Leedsin vieraaksi.

Sarjan toinen suomalaismaalivahti Jaakkola pelasi myös täydet minuutit Readingin maalinsuulla. Kotiottelu Ipswichia vastaan päättyi 2-2 ja Jaakkolalle kertyi ottelussa kaksi torjuntaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että ykkösmaalivahdin viitta on annettu toistaiseksi suomalaiselle. Reagingin tilanne sarjataulukossa on edelleen tukala. Joukkue on maalieron turvin putoamisviivan yläpuolella. Piste-erot sarjan häntäpäässä ovat kuitenkin pienet ja yksikin voitto voi nostaa minkä tahansa joukkueen sijoitusta merkittävästi.

Teemu Pukki on tällä hetkellä varmasti kuumin suomalainen pelaaja kaikista Eurooppalaisista sarjoista. Huuhkajien ykköshyökkääjän vire on ollut uskomaton Norwichissa, kuten myös maajoukkueessa. Viikonloppuna sarjaa johtava Norwich otti Millwallista tiukan 4-3 kotivoiton. Pukki osui ottelussa kahdesti, josta toinen osuma oli ottelun voittomaali ja syntyi lisäajan seitsemännellä minuutilla. Pukkia voi syystäkin pitää kotijoukkueen suurena sankarina. Norwichin kaikki ottelut huomioiden Pukki on tehnyt 15 ottelussa peräti kahdeksan maalia. Tahti on erinomainen ja nostaa suomalaisen arvoa jatkuvasti. Seuraavaksi Pukki nähdään jälleen Huuhkajien paidassa. Edessä on kaksi viimeistä Nations Leaguen ottelua Kreikkaa ja Unkaria vastaan. Näissä otteluissa Huuhkajilla on mahdollisuus varmistaa lohkovoitto ja nousi B-liigaan.