Advertisement

Suomalaiset Mestaruussarjassa – Mäenpää piti maalinsa puhtaana ja Pukki iski voittomaalin

Suomalaisten otteet Mestaruussarjassa olivat tällä kierroksella varsin onnistuneet. Teemu Pukki sekä Niki Mäenpää urakoivat täydet minuutit omissa otteluissaan ja molemmat nousivat ottelussaan sankarin rooliin. Marcus Forss ei ollut mukana Brentfordin 2-0 kotivoitossa Wiganista. Anssi Jaakkola istui penkillä Readingin voittaessa vieraskentällä Prestonin 2-3.

Pukki oli joukkueen ehdottomasti yksi juhlituimmista sankareista Middlesbrough’ta vastaan pelatussa 1-0 kotivoitossa. Huuhkajien ykköshyökkääjä sai kunnian toimia kotijoukkueen ainoan maalin tekijänä. Middlesbrough on sarjassa parhaillaan neljäntenä, joten mikään helppo vastus se ei ole kenellekään. Norwich sai Pukin maalin myötä tärkeät kolme pistettä ja kauden toisen voittonsa. Joukkueen kokonaispistemäärä on näin ollen kahdeksan, jolla irtoaa tällä hetkellä sarjan 16. sija. Pukki on ollut hurjassa vireessä, sillä Norwichin otteluissa viimeisestä viidessä pelissä suomalainen on osunut neljästi. Vastaavasti maaottelutauon aikana kahdessa ottelussa saldoksi tuli kaksi maalia.

Kuva: IBL.se

Mäenpää piti maalinsa puhtaana joukkueen Sheffield Unitedista. Voiton myötä Bristol City nousi sarjassa jo kolmanneksi ja on vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Leeds Unitedista. Nollapeli oli Mäenpäälle jo kauden kolmas nollapeli Mestaruussarjassa. Nämä kaikki ovat tulleet neljän viimeisen ottelun aikana, joten Mäenpää on äitynyt huimaan vireeseen yhdessä joukkueensa kanssa. Bristolilla on allaan nyt neljä voittoa putkeen.

Suomalaisten ottelut jatkuvat jo ensi viikolla. Brentford kohtaa tiistaina vierasottelussa Ipswichin. Mäenpään Bristolilla on edessä hankala vierasottelu Valioliigasta viime kauden päätteeksi pudonnutta West Bromwichia vastaan. Pukki ja Norwich matkaavat puolestaan keskiviikkona Lontoon tuntumaan, jossa se kohtaa Jaakkolan edustaman Readingin. Tuon jälkeen viikonloppuna pelataan jälleen ja heti perjantaina Mäenpään Bristol matkustaa Wiganin vieraaksi. Kyseinen ottelu näkyy Suomessa myös muun muassa Viaplayn kautta.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom