Suomalaiset Mestaruussarjassa – Nuorelle suomalaisella loistava debyytti

Viikonloppuna Mestaruussarjassa nähtiin kentällä peräti neljä suomalaista. Kaiken kaikkiaan sinivalkoisin lasein katsottuna kierros oli erinomainen. Brentfordin Jaakko Oksanen oli mukana joukkueen kokoonpanossa 1-2 kotitappiossa Middlesbrough’lle, muttei saanut vielä debyyttiään ykkösjoukkueessa tehtyä.

Readingin maalivahti Anssi Jaakkola pelasi jälleen täydet minuutit joukkueensa vierasottelussa Wigania vastaan. Jaakkola piti maalinsa puhtaana, kun pisteet jaettiin 0-0 lukemin. Jaakkola sai tililleen ottelussa viisi torjuntaa, joten töitäkin suomalaisella oli kohtalaisesti.

Teemu Pukki jatkaa erinomaista virettään ja iski joukkueensa 1-4 vierasvoitossa Swanseaa vastaan jo kauden yhdeksännen maalinsa Mestaruussarjassa. Kaikkiaan Pukilla on Norwichissa osumia jo 10 kilpailullisissa otteluissa. Pukki pelasi jälleen täydet 90 minuuttia ja Norwich johtaa edelleen sarjaa kahden pisteen erolla ennen Middlesbrough’ta. Pukki on tällä hetkellä erittäin kuumaa tavaraa saarivaltiossa ja erittäin mielenkiintoinen nimi tammikuun siirtoikkunassa. Tosin on lähes varmaa, ettei Norwich tässä vaiheessa ole myymässä suomalaista mistään hinnasta. Mikäli nousu jäisi seuralta haaveeksi, kesällä tilanne saattaa olla toinen.

Leeds ja Bristol City kohtasivat niin ikään Mestaruussarjan kierroksella ja tässä kotijoukkueen 2-0 voittoon päättyneessä ottelussa nähtiin peräti kaksi suomalaista. Bristolin Niki Mäenpää pelasi totutusti täydet 90 minuuttia joukkueensa maalinsuulla saaden tililleen neljä torjuntaa. Sen sijaan Leedsin joukkueessa nuori Aapo Halme teki debyyttiinsä Mestaruussarjassa. Halme pelasi joukkueensa topparina 64 minuuttia, ennen kuin hänet vaihdettiin tähtipelaaja Samuel Saiziin. Voiton myötä Leeds nousi sarjataulukossa jo sijalle kolme. Eroa Norwichiin on kolme pistettä. Halmeen debyytti sujui hyvin. Joukkueen maali pysyi puhtaana ja suomalainen osoitti pystyvänsä pelaamaan tarvittavalla tasolla fyysisesti kovassa sarjassa.