Advertisement

Suomalaiset Mestaruussarjassa – Pukin maaliputki jatkuu

Mestaruussarjassa vakituisesti pelaavat suomalaiset Teemu Pukki ja Niki Mäenpää olivat jälleen tositoimissa viikonloppuna joukkueidensa otteluissa. Anssi Jaakkola istui jälleen Readingin viikon molemmissa otteluissa penkillä. Keskiviikkona Reading kärsi 1-2 tappion Norwichille kotikentällään ja lauantaina Reading voitti Hull Cityn 3-0. Marcus Forss ei ollut Brentfordin kokoonpanossa Derbylle vieraissa kärsityssä 3-1 tappiossa, eikä myöskään tiistaina 1-1 tasapelissä Ipswichia vastaan.

Mäenpään sen sijaan pelasi Bristolin molemmissa otteluissa täydet 90 minuuttia. Viikko ei sujunut suomalaiselta eikä hänen joukkueelta kovin loisteliaasti. Tiistaina West Bromwich oli vahvempi kotikentällään peräti 4-2 ja perjantaina Wigan otti kotikentällään niukan 1-0 voiton.

Pukki sen sijaan oli suuri onnistuja molemmissa Norwichin otteluissa viime viikon aikana. Keskiviikkona Pukki osui neljännen kerran Mestaruussarjassa ja lauantaina oli viidennen osuman vuoro QPR:a vastaan. Keskiviikkona Pukki teki joukkueensa 0-1 osuman. Norwich voitti lopulta Readingin 1-2. Lauantaina Pukki iski puolestaan ottelun ainoan osuman, Norwichin voittaessa 0-1. Pukki on noussut hyvin tärkeäksi pelaajaksi uudessa joukkueessaan ja samalla Pukin maalien ansioista joukkue on noussut sarjassa jo sijalle 11. Vaikean alkukauden jälkeen, hyvä putki on vapauttanut joukkueen peliä selvästi.

Pukki ja Mäenpää ovat olleet hyvin suuressa roolissa joukkueissaan kuluvalla kaudella. Molemmat joukkueet ovat toistaiseksi vahvasti nousutaistelussa mukana, joskin kautta on jäljellä vielä runsaasti.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom