Advertisement

Suomalaiset Mestaruussarjassa – Pukki ja Mäenpää voiton takuumiehinä

Mestaruussarjassa nähtiin viikonloppuna jälleen komeita onnistumisia suomalaispelaajilta. Teemu Pukki jatkoi hurjaa maalivirettään ja Niki Mäenpää torjui maalillaan kaiken.

Mestaruussarjan piikkipaikalla oleva Norwich kohtasi lauantaina kotikentällään putoamisviivan alapuolella olevan Boltonin. Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki nähtiin totuttuun tapaan joukkueensa avauskokoonpanossa.

Norwich suli ottelussa jo kahden maalin etumatkansa, mutta lisäajan kolmannella peliminuutilla Pukki nousi jälleen joukkueensa sankariksi. Komea volley rangaistualueen rajalta upposi Bolton-vahti Ben Alnwickin selän taakse ja Carrow Road oli revetä liitoksistaan. Maalin näet alla olevalta videolta.

https://youtu.be/rLaM8xifdKM

Bristol Cityn suomalaisvahti Niki Mäenpää jatkoi hyviä otteittaan vierasottelussa Birminghamia vastaan. Suomalaisvahti torjui ottelussa kolme kertaa ja pelasi kauden viidennen nollapelinsä. Bristol voitti ottelun 1-0 -lukemin ja nousi sarjataulukossa sijalle 13.

Viime kierroksella vakuuttavasti pelannut Aapo Halme ei mahtunut Leedsin avauskokoonpanoon kotiottelussa QPR:ää vastaan. Suomalaispuolustaja pääsi kuitenkin vaihdosta kentälle ottelun 81.peliminuutilla, kun Leeds-manageri Marcelo Bielsa muutti joukkueensa formaation puolustavammaksi. Leeds voitti ottelun 2-1 -lukemin ja jatkaa sarjassa kakkosena. Halme on esiintynyt Leeds-paidassa nyt kolme kertaa, pelaten yhteensä 143 minuuttia, eikä hänen kentällä olonsa aikana perinteikäs brittiseura ole päästänyt maaliakaan!

Readingin suomalaisvahti Anssi Jaakkola oli tuttuun tapaan joukkueensa maalin suulla kotiottelussa Sheffield Unitedia vastaan. Jaakkola torjui neljä kertaa, kun Reading kärsi 2-0 -kotitappion sarjakolmosta vastaan.

Brentfordin keskikenttäpelaaja Jaakko Oksanen ei ollut joukkueensa kokoonpanossa Swanseaa vastaan. Oksanen on pelannut kauden pääasiassa seuran B-joukkueessa, eikä ole päässyt tekemään vielä debyyttiä Mestaruussarjassa.