Advertisement

Suomalaiset Mestaruussarjassa – Pukki jälleen ilmiliekeissä

Mestaruussarjassa pelaavat suomalaiset saivat viikonloppuna mukavasti vastuuta omissa seurajoukkueissaan. Kierroksen suomalaistähti oli jälleen kerran Teemu Pukki, joka jatkoi loistavaa virettään iskemällä tehot 1+1.

Pukin edustama Norwich oli kotikentällään pitkään vaikeuksissa sarjan häntäpäähän lukeutuvaa Rotherhamia vastaan. Rotherham johti ottelua tauolle mentäessä 1-0 -lukemin, kunnes Pukki laittoi Party-vaihteen päälle. Suomalaishyökkääjä syötti Todd Cantwellin tekemän tasoitusmaalin, ja viimeisteli itse ottelun loppulukemiksi 3-1. Pukki sai raikuvat suosionosoitukset, kun hänet vaihdettiin kentältä pois ottelun lisäajalla. Pukki on tehnyt 17 pelaamassaan ottelussaan huimat 11 maalia ja on Mestaruussarjan maalipörssin kolmantena. Norwich jatkaa sarjan kärkipaikalla, kun 20 ottelukierrosta on takana.

Teemu Pukki täytti maalillaan Carrow Roadille saapuneiden joulupukkien toiveen. Kuva: IBL.se

 

Sarjan kakkosena olevaa Leedsiä edustava Aapo Halme aloitti ottelun Sheffield Unitedia vastaan vaihtopenkin puolella. Skotlantilaispuolustaja Liam Cooperin loukkaantuminen jo ottelun 20. peliminuutilla avasi Halmeelle kuitenkin loistavan näytönpaikan, eikä suomalaispuolustaja jättänyt sitä käyttämättä. Halme esiintyi vakuuttavasti, kun Leeds haki tärkeän 1-0 -vierasvoiton Sheffieldistä. Ottelu oli Halmeelle toinen Mestaruussarjassa. Suuri yllätys ei olisi, mikäli Halme pelaisi jatkossa joukkueensa avauskokoonpanossa.

Readingin Anssi Jaakkola torjui neljä kertaa, kun joukkue venyi 2-2 -tasatulokseen kotikentällään Stokea vastaan. Tasapelipisteen myötä Reading pysyi putoamisviivan paremmalla puolella.

Bristol Cityä edustavalla Niki Mäenpäällä oli todella vaikea ottelu Millwallia vastaan. Bristol hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin, eikä Mäenpäällä ollut juurikaan töitä. Millwallilla oli ottelussa vain neljä maalintekoyritystä, joista kolme suuntautui maalia kohti. Mäenpää torjui tilanteista kaksi, kun Bristol joutui tyytymään 1-1 -tasapeliin. Bristol on jämähtänyt sarjassa keskikastiin. Ero nousukarsintaviivaan on kahdeksan pistettä, samoin kuten putoamisviivaan.

Keskikenttäpelaaja Jaakko Oksasen edustama Brentford pelaa oman ottelunsa vasta tänä iltana. Oksanen ei ole vielä päässyt tekemään debyyttiään Mestaruussarjassa.