Suomalaisilla pääosin erinomainen ilta Eurooppa-liigassa

Tämän vuoden Eurooppa-liigassa nähdään poikkeuksellisen paljon suomalaisia pelaajia. Tämä tekee sarjan seuraamisesta Suomessa huomattavasti mukavampaa. Kahta lukuun ottamatta kaikki suomalaiset olivat myös joukkueidensa avauskokoonpanoissa joukkueidensa ensimmäisessä otteluissa. Walter Viitala oli mukana Malmön vaihtopenkillä, mutta ei pelannut ottelussa Genkiä vastaan. Spartak Moskovan Roman Eremenko ei ole puolestaan vielä vapautunut doping-pannastaan.

Kaiken kaikkiaan suomalaisten otteet olivat hyviä ja heidän joukkueilleen menestyksekkäitä. Ensimmäisenä suomalaisena kentälle pääsi BATE Borisovin Jasse Tuominen sekä Genkin Jere Uronen. Tuominen oli vakuuttavalla pelipäällä ja iski joukkueensa voitto-osuman 0-2 päättyneessä ottelussa unkarilaista MOL Vidia vastaan. Vieraissa pelanneen BATE:n suomalaishyökkääjä iski näyttävän suorituksen päätteeksi ottelun ensimmäisen maalin 27. minuutilla. Tuominen otettiin lopulta vaihtoon 61. minuutilla.

Uronen puolestaan tahkoi Genkin puolustuksessa täydet 90 minuuttia joukkueen voittaessa kotikentällään Malmön puhtaasti 2-0. Uroselle ei tullut ottelussa tehomerkintöjä.

Suomen aikaan kello 22 alkaneissa otteluissa nähtiin Huuhkajien ykkös- ja kakkosvahdit. Lukas Hradeckyn Leverkusen matkusti Bulgariaan Ludogoretsin vieraaksi. Jesse Jorosen FC Kööpenhamina puolestaan kohtasi kotikentällään Pietarin Zenitin.

Kuva: IBL.se

Hradeckyn ja Leverkusenin alku ottelussa oli hankala. Kotijoukkue meni ottelussa jo kahdeksannella minuutilla 1-0 johtoon ja lisäsi johtoaan vielä 31. minuutilla 2-0. Leverkusen sai kuitenkin kavennuksen aikaiseksi 38. minuutin kohdalla Kai Havertzin toimesta. 2-1 numeroissa joukkueet menivät myös tauolle. Toisella puoliajalla Leverkusen lähti hakemaan vahvasti tasoitusta ja yritys palkittiin 63. minuutin kohdalla. Tasoitus maalin teki ruotsalainen Isaac Kiese Thelin. Vain kuusi minuuttia myöhemmin Haveritz iski Leverkusenille ottelun voitto-osuman.

Hradeckyn kannalta voitto lämmitti varmasti mieltä, mutta torjuntoja suomalainen ei pystynyt ottelussa tekemään kuin yhden. Kaksi kotijoukkueen kolmesta maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta päätyi myös maaliin. Ottelu oli tilastojen valossa Hradeckylle hankala, sillä Ludogorets ei päässyt montaa kertaa lähellekään suomalaisen vartioimaa maalia.

Jorosen ilta oli hyvin samanlainen kuin Hradeckinkin. Erona oli kuitenkin se, että FC Kööpenhamina joutui tyytymään Zenitin kanssa 1-1 tasapeliin. Zenit iski ainoasta maalia kohti suuntautuneesta laukauksestaan 0-1 johto-osuman ottelun 43. minuutilla. Kotijoukkue tasoitti ottelun 63. minuutin kohdalla Pieros Sotirioun toimesta. Joroselle ei siunaantunut ottelussa kuitenkaan ainuttakaan torjuntaa.

Joukkue pystyi kuitenkin välttämään tappion ennalta hyvin vaikeassa lohkossa. Zenit lienee lohkon joukkueista kuitenkin se suurin ennakkosuosikki, mutta FC Kööpenhamina osoitti, että se on riittävän hyvä joukkue etenemään jatkoon.