Suomalaislupaus Southamptonin testattavana

Täksi kaudeksi jalkapallon Veikkausliigaan noussutta Turun Palloseuraa edustava 18-vuotias Onni Valakari on tämän viikon Valioliigan Southamptonin testattavana. Hänen on määrä harjoitella joukkueen kanssa sekä pelata harjoitusottelussa Southamptonin akatemian kanssa. TPS tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

”Onni harjoittelee viisi päivää Southamptonissa ja hänellä on myös treenimatsi seuran akatemian mukana keskiviikkona”, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen toteaa seuran sivuilla. ”Tarkoituksenamme on kehittää pelaajia tässä seurassa niin, että he pääsevät urallaan myös eteenpäin. Onni löi itsensä viime kaudella hienosti läpi ja on aina iso kunnia, jos Valioliigatason seura kutsuu pelaajaa leireilemään.”

Southampton tunnetaan Englannin mittapuulla varsin menestyksekkäänä kasvattajaseurana. Heidän akatemiastaan ovat nykypelaajista ponnistaneet mm. Theo Walcottin, Adam Lallanan ja Alex Oxlade-Chamberlainin kaltaiset suuret nimet. Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Tim Sparv edusti seuraa vuosina 2003-2007.

Keskikentällä pelaava Valakari on Käpylän Pallon kasvatti, mutta murtautui aikuisten tasolle Seinäjoen Jalkapallokerhon reservijoukkueen Kerho 07:n riveissä Kolmosessa kaudella 2016. Kaudeksi 2017 hän siirtyi TPS:n riveihin, jossa nousuun päättyneellä kaudella Ykkösessä kohokohta oli hattutemppu Ekenäs IF:n verkkoon 4-0 -voittoon päättyneessä ottelussa. Kaikkiaan Valakari pelasi Ykkösessä 13 ottelua ja viimeisteli niissä komeat kuusi maalia.

Valakarilla on sopimus TPS:n kanssa myös alkavasta kaudesta 2018. Lisäksi kesällä on todennäköisesti tiedossa Seinäjoella ja Vaasassa pelattava EM-kotiturnaus alle 19-vuotiaiden maajoukkueen kanssa.

Mikäli Valakari aikanaan pääsisi Valioliigaan asti, tulisi hänestä toisen polven Valioliiga-pelaaja. Hänen isänsä Simo Valakari edusti Derby Countya neljän vuoden ajan vuosituhannen alussa. Valioliigassa Derby pelasi tuona aikana kausina 2000-02.