Advertisement

Suomalaisten seurajoukkueiden taival Euroopassa katkeamassa lyhyeen

Suomen jalkapallossa nähtiin jälleen eilen erittäin hälyttäviä merkkejä. Eilen pyörähtivät käyntiin Eurooppa-liigan karsinnat, jossa olivat mukana kolme suomalaista seurajoukkuetta. KuPS, FC Lahti sekä Ilves. Kaikilla kolmella seuralla oli kotiottelu ja kaikki kolme hävisivät ottelunsa tekemättä maaliakaan.

KuPS kaatui kotikentällään FC Kööpenhaminalle 0-1. Kööpenhamina on ehdottomasti todella kovatasoinen joukkue, joka pelaa säännöllisesti Eurooppa-liigan tai jopa Mestarien liigan lohkovaiheessa. Hieman paremmalla tuurilla ensimmäisen ottelun tulos olisi voinut olla 1-1.

FC Lahti hävisi oman ottelunsa peräti 0-3. Vastassa oli islantilainen Hafnarfjordur. Tasoeron islantilaiseen joukkueeseen ei pitäisi missään nimessä olla noin suuri kotikentällä, vaikka kovia islantilaiset jalkapallossa tällä hetkellä ovatkin.

Jossain määrin säälittävin tapaus on Tampereen Ilves. Tuloksena 0-1 tappio Slavia Sofialle. Tappiossa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, sillä Sofia on ihan kohtalainen joukkue. Säälittävää on sen sijaan se, että he pääsivät pelaamaan ensimmäisen kotiottelunsa eurokentillä 27-vuoteen, mutta joutuivat pelaamaan sen Helsingissä Telia 5G -areenalla. Samalla tuo ottelu oli luultavasti heidän tämän kauden viimeinen kotiottelu Eurooppa-liigassa. Ilveksen oma kotikenttänsä ei täytä UEFA:n kriteereitä ja Ratinalla on käynnissä nuorten yleisurheilun MM-kilpailut.

Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kaupunki. Asukkaita siellä on reilut 230 000. Silti sieltä ei löydy kriteerit täyttäviä jalkapallostadioineita kuin yksi. Kotimainen jalkapallo on parhaimmillaan laadukasta, mutta kärsii olosuhteiden puutteesta todella rankalla kädellä.

Tulokset olivat tällä kertaa heikkoja ja pitäisi tapahtua todella isoja yllätyksiä, jos HJK ei olisi ainoa europelejä jatkava joukkue. He sentään voittivat oman ottelunsa Mestarien liigan karsinnassa Färsaarilla 1-2. Kotiottelu Vikinguria vastaan pelataan ensi tiistaina 17. päivä heinäkuuta.

 

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom