Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue tasapeliin Sveitsin kanssa

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue kohtasi toistamiseen Sveitsin maanantaina. Perjantaina Sveitsi oli kotikentällään vahvempi 4-0. Maanantaina joukkueet pelasivat Sveitsissä 2-2 tasapelin. Suomen molemmista maaleista vastasi Brentfordissa jalkapalloa pelaava Marcus Forss. Sveitsi iski ottelun ensimmäisen osuman yhdeksän minuutin kohdalla. Suomen ensimmäisessä maalissa Sami Ylätupa pelasi pallon Forssille, joka otti pallon rangaistusalueella rauhallisesti haluun ja viimeisteli 1-1 tasoituksen.

Sveitsi meni nopeasti jälleen maalin karkumatkalle. Viisi minuuttia Sveitsin johtoasemasta Forss taisteli pallon loistavasti itselleen ja sai pelattua sen Ylätuvalle. Ylätupa kaadetiin rangaistusalueella ja Forss tasoitti ottelun rangaistuspotkusta 2-2. Enempää maaleja ottelussa ei nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa ottelussa.

Joukkueen päävalmentaja Juha Maliselle ottelu oli ensimmäinen alle 19-vuotiaiden peräsimessä. Esitys antoi viitteitä paremmasta huomisesta. Ensinnäkin hyvää oli se, ettei Suomen peli murentunut toisella puoliajalla. Tämä on ollut haaste useissa joukkueen otteluissa kuluvalla kaudella.

Malinen näki Suomen pelaajien otteissa paljon hyvää.

”Minun mielestä joukkue löysi sen, mitä etsittiin tässä. Aktiivista pelaamista, vahvaa häirintää ja viitteitä siitä, että pystymme pelaamaan kontrolloidusti. Meillä on nopeat laiturit ja meiltä löytyy oveluutta keskushyökkääjä-osastolla. Kymppipaikalla ja keskikentällä me pystytään kyllä pitämään palloa”, Malinen kertoi ottelun jälkeen HUU-TV:lle.