Advertisement

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimiin lisävahvistuksia

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen taival kohti ensi heinäkuun EM-kotikisoja on ollut hyvin kivikkoinen. Edellisestä kymmenestä ottelusta joukkue on hävinnyt peräti yhdeksän maalierolla 1-39. Maajoukkuetta valmentanut Kimmo Lipponen sai väistyä valmennustehtävistä 3. päivä maaliskuuta. Lipposen tilalle palkattiin kokenut Juha Malinen. Malinen valmentaa joukkuetta heinäkuun loppuun saakka eli valmennusvastuu päättyy alustavasti kotikisojen jälkeen. Malisella on päällä tuplapesti, sillä hän jatkaa myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentamista.

Palloliitto tiedotti lisämuutoksista alle 19-vuotiaiden maajoukkueen taustajoukkoihin. Mukaan tulevat Jari Litmanen, Antti Niemi sekä Eemeli Reponen. Marko Rajamäki jatkaa alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa edelleen.

”Marko Rajamäki jatkaa U19-valmennusryhmässä ja hänellä on hyvä tietopohja pelaajista. Se auttaa paljon. Meillä on lisäksi pitkä yhteinen taival, kun olemme sotineet toisiamme vastaan liigakentillä. Maalivahtivalmentajaksi tulevat Antti Niemi ja Eemeli Reponen. Kun joukkoon lisätään vielä Litti, niin meillä on kasassa hyvä valmennustiimi”, Malinen kertoi palloliiton sivuilla uudesta valmennustiimistään.

Alle 19-vuotiaiden pikku Huuhkajien ensimmäiset ottelut pelataan Sveitsissä, jossa joukkue kohtaa isäntämaan tuplamaaotteluissa.

Moni joukkueen palaajista pelaa tällä hetkellä ulkomailla. Osa heistä pelaa todella suurissa seuroissa. Heitä täydentävät Veikkausliigaseuroissa pelaavat nuoret lahjakkuudet.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom