Advertisement

Suomi mainittu! Ex-ManU-tähti jakoi stand up -koomikko Ismo Leikolan vitsin somessa

ManUn entinen pitkäaikainen luottopakki Patrice Evra säväytti sosiaalisessa mediassa ”torilla tavataan” -hengessä. Hän jakoi Instagramissa seitsemälle miljoonalle seuraajalleen stand up -koomikko Ismo Leikolan sketsin. Leikola on omaleimaisesta tyylistään tunnettu nykyään Yhdysvalloissa pääosin asuva koomikko, joka valittiin maailman hauskimmaksi ihmiseksi 2014.

Katso Evran Leikola-aiheinen somejako tästä linkistä tai jutun lopusta (Instagram.com)

Leikolan sketsi koskee monille suomalaisille lapsuudesta tuttua kehotusta, jonka mukaan lautanen on syötävä tyhjäksi, koska Afrikassa ihmiset näkevät nälkää. Leikola kyseenalaistaa huumorin kautta sen, mitä se auttaa nälänhätään. ”Nyt olen ylipainoinen ja toivon, että Afrikassa ollaan siitä iloisia”, Leikola lohkaisee.

Jää hieman epäselväksi, onko päivityksen tarkoitus kritisoida Leikolan huumoria vai siinä mainittua länsimaista perinnettä. Kuvatekstissä lukee: ”Päivää! ???? Kehitetään ja sivistetään toinen toisiamme. ????????  Kuinka moni teistä on kasvatettu näin? ????????????????” Suosituin kommentti on Evran lisäys: ”Alusta saakka kerromme lapsillemme, että Afrikassa nähdään nälkää, ja jätämme sanomatta sen, että Afrikka on rikkain maanosa ????????????”

Evra on 39-vuotias senegalilaislähtöinen ranskalaispuolustaja, joka edusti seuratasolla pisimpään Manchester Unitedia. Vuosina 2006-14 matseja kertyi vyölle punaisissa peräti 273. Hän pelasi paljon otteluita myös Monacossa, Juventuksessa ja Ranskan maajoukkueessa. Ammattilaisura huipulla päättyi kauteen 2017-2018 West Hamissa, mutta ranskalainen pelaa vielä harrastefutista ja valmentaa.

https://www.instagram.com/p/CEdornyHsLX/