Suosikit vahvoja Englannin Liigacupissa – nämä neljä joukkuetta taistelevat kilpailun voitosta

Kuva: TT, Jack Phillips

Englannin Liigacupin neljä parasta joukkuetta ovat selvillä. Tällä kaudella Liigacupin voitosta taistelevat Aston Villa, Leicester, Manchester United sekä Manchester City, joka on voittanut kilpailun kahtena edellisenä kautena.

Manchester United selvitti tiensä välieriin kaatamalla Old Traffordilla neljänneksi ylimmällä sarjatasolla pelaavan Colchesterin maalein 3-0.

Isännät hallitsivat peliä mielin määrin alusta loppuun asti, mutta avausjaksolla Colchester onnistui vielä nollaamaan Unitedin tähtisikermän.

Toisella puoliajalla United ryhdistäytyi ja löi ensimmäisen vartin aikana pelin pakettiin. Manchesterilaisjoukkueen avausmaalista vastasi Marcus Rashford, joka teki jo kauden 14:nnen maalinsa. Unitedin toinen maali merkattiin Colchester-puolustaja Ryan Jacksonin omaksi maaliksi ja loppulukemat 3-0:aan sinetöi ranskalaishyökkääjä Anthony Martial.

Goodison Parkilla Everton teki komean kirin kahden maalin takaa tasoihin Leicesteriä vastaan, mutta Valioliigassa kakkossijalla porskuttava Leicester onnistui kampeamaan itsensä välieriin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Vierasjoukkueen sankariksi nousi tanskalaisvahti Kasper Schmeichel, joka torjui Evertonin neljästä rankkarista kaksi.

Keskiviikko-illan kolmannessa puolivälieräottelussa Ykkösliigan Oxford United taisteli kotiyleisönsä edessä loistavasti Manchester Cityä vastaan, mutta se ei riittänyt voittoon asti. City nappasi ottelusta 3-1 -vierasvoiton ja tiketin välieriin. Oxford ansaitsee kuitenkin peliesityksestään hatunnoston, sillä etenkin toisella puoliajalla joukkue pelasi todella vahvasti.