Advertisement

Suttonin internetsensaatio Wayne Shaw irtisanoutunut vedonlyöntiskandaalin seurauksena

Sutton United FC:n varamaalivahti Wayne Shaw nousi otsikoihin jo ennen tämän viikon Arsenal otteluparia. Wayne Shaw on noussut suosiossa internetissä ja erilaisia kuvia on levitelty jo viikkojen ajan. Shawia on nimitelty muun muassa ”maailman lihavimmaksi maalivahdiksi” sekä karkeasti suomennettuna pubiruusuksi. Tässäkin ottelussa puhutuin aihe oli kyseinen varamaalivahti.

Viidennen divisioonassa pelaava Sutton United kohtasi maanantaina Arsenalin FA Cup ottelussa. Ottelun loppuhetkillä nähtiin koominen välikohtaus, kun Shaw löydettiin vaihtopenkin puolelta syömässä piirakkaa. Välikohtauksen seurauksena internet riemastui ja 45-vuotiaan maalivahdin suosio jalkapallonmaailmassa kasvoi kasvamistaan. Shawille piirakan syönti ei kuitenkaan merkannut ainoastaan lisäkaloreita, vaan Sutton United on nyt tietojen mukaan pakottanut maalivahdin eroamaan seurasta.

Tuoreiden tietojen mukaan piirakansyönnistä oli kuitenkin ennen ottelua tehty vedonlyöntikohde, ja Shawn on täten sekaantunut vedonlyöntivilppiin. Sutton Unitedin valmentaja Paul Doswell on kertonut Sky Newsille uutisesta.

”Päätös tehtiin lautakunta tasolla. Meidän oli ryhdyttävä voimakkaisiin toimiin. Puheenjohtaja on keskutellut hänen kanssaan iltapäivällä ja Wayne tarjoutui irtisanoutumaan.”

”Olen hyvin pahoillani, ja niin on puheenjohtajakin. Olen puhunut Waynen kanssa ja mies on kyyneleissä ja itki puhelimessa. Tämä on todella kurja tilanne.”

Arsenal vei odotetusti peliä, ja vei ottelun nimiinsä numeroin 2-0.