Advertisement

Swansea tiukan paikan edessä Evertonia vastaan

Swansealla on paljon pelissä, kun joukkue kohtaa lauantai-illan viimeisessä ottelussa Evertonin. Swansealla on kolme ottelua kautta jäljellä, ja tappioihin ei olisi enää varaa, jos haaveena on säilyminen Valioliigassa. Hull on vain kahden pisteen päässä, mutta sarjapaikka ei ole enää omissa käsissä, sillä voittojen lisäksi pelastuminen vaatisi Hullin kompurointia vähintään yhdessä kolmesta viimeisestä pelistä.

Swansea käänsi tappioputkensa viime hetkellä, ja kahdesta edellisestä kamppailusta tuloksena olivat vierastasapeli Manchester Unitedia ja kotivoitto Stokea vastaan. Alkukauden turbulenssin jälkeen managerin paikalle hypännyt Paul Clement on rauhoittanut hälinää seuran ympärillä ja otteita kentällä. Vaikka joukkue pelaa organisoidummin kuin aikaisemmin, suurimmat kipupisteet ovat edelleen puolustuspäässä. Swansea on päästänyt kauden aikana 69 maalia, mikä on eniten koko Valioliigassa. Puolustuspään pelaajat eivät ole sarjan kärkipäätä. Kun vielä ikiluotettava laitapakki Àngel Rangel on ollut pitkään loukkaantumisen takia sivussa, ongelmia lienee luvassa myös Evertonia vastaan.

Everton ei lähde löysäilemään Swansean vieraana. Vaikka paikka neljän joukossa on karannut jo liian kauas, liverpoolilaiset voivat päättää hienon kautensa ohittamalla vielä esimerkiksi Arsenalin ja sijoittumalla kuudenneksi. Ronald Koemanin avauskausi on edennyt Evertonissa lopulta onnellisten tähtien alla. Hollantilaisvalmentaja palkattiin Southamptonista tuomaan menestystä, ja kuudes tai seitsemäs sija suurseurojen vanavedessä olisi varsin kelvollinen suoritus. Vaikka edellisellä kierroksella tuli 0-3-kotitappio Chelseaa vastaan, Evertonin otteita on leimannut pääpiirteittäin tasaisuus. Joukkue on voittanut ennalta heikommat ja haastanut ennalta vahvemmat seurat mallikkaasti.