Advertisement

Swansealla pakkovoiton paikka Sunderlandin vieraana

Swansea on saman tehtävän edessä kuin Hull viikko sitten, kun joukkue pelaa Sunderlandia vastaan Valioliigakierroksella. Joukkueen täytyisi napata kolme pistettä, jotta tilanne putoamisviivan tuntumassa paranisi, kun viimeiset kierrokset ovat edessä. Hull ei onnistunut omassa rastissaan kotikentällään, vaan tuloksena oli 0-2-tappio sarjajumboa vastaan. Kun Swansea voitti samaan aikaan Evertonin 1-0-lukemin, walesilaisryhmä nousi kuskin paikalle säilymistaistossa. Sekä Swansea että Hull ovat pelanneet 36 ottelua. Kun kaksi peliä on jäljellä, ensimmäisellä on plakkarissa 35 ja jälkimmäisellä 34 pistettä.

Sunderland voi pelata viimeiset kierrokset paineetta, sillä peränpitäjän sarjapaikka vaihtuu varmasti ensi kaudeksi tasoa alemmas. Joukkueen kausi on ollut kaikkinensa farssi, eikä peli ole toiminut oikeastaan missään vaiheessa kunnolla.

Swansealla ongelmat ovat olleet puolestaan puolustuspäässä. Vaikka nykyinen manageri Paul Clement on saanut organisoitua joukkueen pelaamista tiiviimmäksi, omassa päässä syntyy edelleen liikaa tiloja vastustajille. Säilymisestä taistelevien Swansean ja Hullin perisynnin voi lukea päästettyjen maalien sarakkeesta, sillä molemmat joukkueet ovat kaivaneet pallon omasta maalistaan 69 kertaa tällä kaudella. Lukema oikeuttaa seurat jaetulle kärkisijalle Valioliigassa.