Swansean kapteeni kuusi viikkoa sivussa

Putoamista vastaan tiukasti taistelevan Swansea Cityn kapteeni, oikea laitapakki Angel Rangel on ollut nivusvamman vuoksi leikkauksessa. Hänen odotetaan olevan sivussa pelikentiltä noin kuusi viikkoa. Seura tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

”Swansea Cityn kipparin Angel Rangelin odotetaan palaavan edustusjoukkueen harjoituksiin noin kuuden viikon päästä hänen leikkauksensa onnistuttua hyvin”, tiedotteessa sanottiin. ”Espanjalainen kävi leikkauspöydällä Lontoossa maanantaina hoitaakseen nivusongelmaa. Hänen odotetaan olevan osa joukkueen loppukautta Valioliigassa onnistuneen leikkauksen jälkeen.”

35-vuotias Rangel ei ole tällä kaudella juurikaan vastuuta Swansean puolustuksessa saanut Kyle Naughtonin ollessa selkeä ykkösvalinta oikean laitapuolustajan tontille. Hän on pelannut kolmessa Valioliiga-ottelussa yhteensä reilun tunnin verran ja ollut vain kerran avauskokoonpanossa. Rangel valittiin Swansean kapteeniksi edellisen kapteenin Leon Brittonin siirryttyä syksyllä valmennusportaan puolelle. Espanjalainen on nykyisistä Swansean pelaajista edustanut seuraa pisimpään. Hän siirtyi Swanseaan jo 2007 joukkueen pelatessa vielä Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Rangelin loukkaantumisen lisäksi Swansea on saanut viime aikoina muitakin huonoja uutisia terveysrintamalta. Kärkimies Wilfried Bony on loppukauden sivussa polvivamman kanssa eikä akillesjänteensä loukannutta keskikenttäpelaaja Leroy Feriä myöskään odoteta kentälle enää tällä kaudella.

Loukkaantumisista huolimatta Swansea on pelannut viime aikoina tuloksellisesti erinomaisesti. Valioliigassa joukkue ei ole hävinnyt viimeiseen viiteen otteluun ja voitot ovat tulleet eurosijoilla olevia Arsenalia, Liverpoolia ja Burnleyä vastaan. Valioliigan viimeinen sija on vaihtunut sijaan 16, mutta eroa putoajan paikoille on yhä vain yksi piste, joten hyvää virettä on jatkettava.