Taika on murrettu! – Englanti kaatoi Kolumbian rangaistuspotkukilpailussa

Englanti ja Kolumbia taistelivat tiistai-iltana viimeisestä puolivälieräpaikasta. Jo ennen ottelua oli varmaa se, että ottelun voittaja kohtaa puolivälierissä Ruotsin.

Englanti tuli otteluun vahvasti ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Kolumbia oli melkoisessa pesukoneessa. Kolumbia kuitenkin kesti Englannin alkurynnistyksen ja takaiskuilta vältyttiin. Ensimmäisen puoliajan edetessä ottelu kuitenkin tasoittui ja muuttui jopa hieman unettavaksi katseltavaksi.

Paras paikka avausjaksolla avautui Kieran Trippierille, joka pääsi laukomaan vapaapotkun noin 18 metristä. Trippierin ja Englannin harmiksi laukaus suuntautui kuitenkin niukasti oikealta ohi.

Ensimmäisen 45-minuuttisen puhuttavin tilanne tapahtui Kolumbian rangaistusalueella, kun Wilmar Barrios puski päällään Jordan Hendersonia leukaperiin. Barrios sai tuomariston pitkän pohdinnan jälkeen tilanteesta kuitenkin vain keltaisen kortin.

Englanti sai ottelun toiselle puoliajalle räjähtävän alun, kun Carlos Sanchez repi Harry Kanen kulmapotkutilanteessa rangaistuspotkun arvoisesti nurin. Kane viimeisteli jo kisojen kuudennen maalinsa 11-metristä vuorenvarmasti keskelle maalia.

Englannin johto-osuman jälkeen peli meni melkoiseksi sikailuksi etenkin Kolumbian osalta ja tuomarilla oli täysi päivätyö pitää ottelu hallussaan.

Kolumbia ei saanut toisella puoliajalla oikestaan minkäänlaista kiriä aikaiseksi kunnes..

Lisäajan kolmannella peliminuutilla Mateus Uriben 35-metristä lähettämä hevosenpotku oli päätyä maaliin, mutta Jordan Pickford torjui pallon vaivoin kulmapotkuksi. Juan Cuadradon antama kulmapotku päätyi suoraan Kolumbian järkälemäisen puolustajan Yerry Minan päähän, joka puski ottelun tasoihin viime hetkillä. Ottelu eteni jatkoajalle 1-1 -lukemissa.

Jatkoaika oli varsin kaksijakoinen. Kolumbia hallitsi jatkoajan ensimmäistä puoliskoa lähes suvereenisti ja Englanti otti toisella puoliskolla ottelun haltuunsa. Jatkoajan paras paikka siunaantui Englannin Danny Roselle, jonka laukaus pienestä kulmasta meni hiuksen hienosti ohi maalin.

Jatkoajalla ei maaleja nähty ja ottelussa edettiin rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa Englanti oli lopulta parempi maalein 4-3. Rangaistuspotkukilpailu oli Englannille ensimmäinen MM-kisoissa, minkä se onnistui voittamaan.