Advertisement

Tärkeitä pisteitä jaossa MM-karsinnoissa

Valioliiga ja muut Euroopan jalkapallopääsarjat ovat viikonlopun tauolla, kun maajoukkueet pelaavat MM-karsintoja. Suomen tuskainen taival jatkui eilen tappiolla Turkille, mutta tänään on useita tärkeitä pisteitä jaossa muissa lohkoissa.

Vaihtopenkki.com listasi päivän kiinnostavimmat karsintapelit.

Ruotsi-Valko-Venäjä

Länsinaapuri on aloittanut karsinnat vahvasti ja majailee karsintalohkossaan kolmantena tasapisteissä toisena olevan Hollannin kanssa. Kivikovaan karsintalohkoon arvotulla Ruotsilla ei ole varaa menettää pisteitä ennalta heikommille joukkueille. Valko-Venäjän kaltaiset vastustajat ovat mittari sille, onko Zlatan Ibrahimovicin jälkeisen ajan Ruotsi kypsä taistelemaan tosissaan MM-kisapaikasta.

Bulgaria-Hollanti

Jos Ruotsilla ei ole varaa kompuroida Valko-Venäjää vastaan, myös Hollannille olisi elintärkeää saada pisteitä Bulgarian vieraana. Hollannin maajoukkue etsii suuntaansa katastrofiin päättyneiden edellisten EM-karsintojen jälkeen, kun joukkue jäi kokonaan rannalle vuoden 2016 arvokisoista. Samanlaiseen floppiin ei olisi varaa käynnissä olevissa karsinnoissa. Bulgarialle on jäämässä lohkossa lähinnä kiusaajan rooli. Esimerkiksi Ranska ja Ruotsi pöllyttivät bulgarialaisia kotiotteluissaan selkein lukemin.

Belgia-Kreikka

Kyseessä on H-lohkon todellinen kärkitaistelu. Belgia johtaa lohkoa 12 pisteellä, Kreikka on toisena kaksi pistettä vähemmän keränneenä. Jos Belgia ottaa kamppailusta kolme pistettä, joukkue onnistuu kasvattamaan kaulaa sarjakärjessä. Kreikan kasvojenpuhdistus totaaliseen floppaamiseen päättyneiden edellisten EM-karsintojen jälkeen on alkanut lupaavasti. Verrattain heikkotasoinen lohko tarjoaa realistiset saumat MM-kisoihin. Belgialla on käynnissä uusi aikakausi pettymykseen päättyneiden MM-kisojen jälkeen. Evertonia kaudet 2013-2016 valmentanut Roberto Martinez siirtyi maajoukkueen ohjaksiin viime syksynä.

Portugali-Unkari

Tämä ottelupari muistetaan myös vuoden 2016 EM-kisojen alkulohkosta. Tuolloin joukkueet järjestivät todellisen maalishow’n. Nyt samanlaista hurlumheitä ei liene luvassa, sillä molemmat joukkueet ovat päästäneet karsintojen neljässä ensimmäisessä pelissä vain kolme maalia. Myös panokset ovat kovat, sillä hallitseva Euroopan mestari Portugali on lohkonsa toisena 9 pisteellä, ja Unkari on kolmantena 7 pisteellä. Lohkoa 12 pisteellä johtava Sveitsi uhkaa karata molemmilta ilman täyttä pistepottia tästä kamppailusta.