Advertisement

Tässä ovat Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit

Kuva: TT, Denis Balibouse

Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit arvottiin tänään.

Mukana on vielä 32 joukkuetta, joten pelkästään finaaliin edetäkseen joukkueiden tarvitsee voittaa neljä otteluparia – kilpailun voittaminen on siis kaikkea muuta kuin helppoa.

Englantilaisseuroista mukana kilpailussa on kolme joukkuetta – Wolves, Arsenal sekä Manchester United.

Wolves jäi alkulohkonsa kakkoseksi, joten se asetettiin arvontakorissa sijoittamattomiin joukkueisiin. Sijoitettujen korissa olivat kaikki lohkovoittajat sekä Mestarien liigan neljä kovinta lohkokolmosta. Wolvesin vastustajaksi arvottiin espanjalaisseura Espanyol, joten arpa oli ihan kelvollinen.

Arsenal kohtaa ensimmäisellä jatkopelikierroksella kreikkalaisen Olympiakosin. Joukkueet ovat tulleet viime vuosien aikana tutuiksi toisilleen Mestarien liigassa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana joukkueet ovat kohdanneet kahdeksan kertaa, voitot ovat menneet tasan 4-4.

Manchester United puolestaan saa vastaansa belgialaisen Club Bruggen. Brugge aloitti tämän kauden europelinsä Mestarien liigan puolella, ja sijoittui kivenkovassa alkulohkossaan kolmanneksi – PSG:n ja Real Madridin taakse. Paperilla Brugge ei näytä kovinkaan hääppöiseltä joukkueelta, mutta se osoitti Mestarien liigassa pystyvänsä taistelemaan hyvänä päivänä tasaisesti suurseuroja vastaan.

Otteluparien ensimmäiset osaottelut pelataan 20. helmikuuta. Toiset osaottelut ovat vuorossa viikkoa myöhemmin – 27. helmikuuta.

Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit:

Wolves-Espanyol

Sporting-Istanbul Basaksehir

Getafe-Ajax

Leverkusen-FC Porto

FC Kööpenhamina-Celtic

APOEL-Basel

CFR Cluj-Sevilla

Olympiakos-Arsenal

AZ Alkmaar-LASK Linz

Club Brugge-Manchester United

Ludogorets-Inter

Eintracht Frankfurt-RB Salzburg

Shakhtar-Benfica

Wolfsburg-Malmö

AS Roma-Gent

Rangers-Braga