Advertisement

Tässä ovat Valioliigan lokakuun kuukauden manageri -ehdokkaat

Kuva: TT, Paul Terry

Lokakuu on taakse jäänyttä elämää, mutta kuka Valioliigamanagereista on onnistunut tehtävässään parhaiten edellisen kuukauden aikana?

Tässä viisi ehdokasta lokakuun kuukauden manageri -palkinnon saajaksi:

Jürgen Klopp, Liverpool

Saksalaismanagerin luotsaama ryhmä on aloittanut kuluvan Valioliigakauden siitä, mihin se viime kauden lopulla jäi. Klopp on saanut Liverpoolin pelin sellaisiin uomiin, että huononakin päivänä on mahdollista saada hyvä tulos. Manu-legenda Roy Keane totesi Tottenham voiton jälkeen, että ”Liverpool pelaa kuin mestari” ja tämä kommentti ei ole hänen suustaan itsestäänselvyys. Liverpoolin saldo lokakuulta oli kaksi voittoa ja yksi tasapeli Manun vieraana.

Frank Lampard, Chelsea

Debyyttikauttaan Valioliigamanagerina työskentelevä Lampard on yllättänyt kaikki kritisoijat joukkueensa positiivisilla esityksillä. Nuoriin luottava Chelsea-legenda on saattanut sinipaidat liitoon ja Chelsea olikin ainoa joukkue, joka napsaisi täydet yhdeksän pistettä lokakuun kolmesta ottelusta. Chelsea on sarjataulukossa 10. ottelukierroksen jälkeen neljäntenä, 8 pistettä sarjajohtaja Liverpoolia perässä. Tämä on odotuksiin nähden loistava suoritus ja Lampard toivoo varmasti vireen jatkuvan.

Graham Potter, Brighton

Brightonin ryhmän taso ei ole Valioliigan parhaimmistoa, mutta englantilaismanageri ottaa pelaajistaan kaiken mahdollisen irti. Lokakuun pistesaldo Brightonin osalta oli kuusi pistettä ja tyylikkäin suoritus nähtiin Tottenhamin kaatuessa kotona 3-0 numeroin. Voitot olivat joukkueen tilanteen huomioon ottaen elintärkeät, kun Brighton nousi putoamisviivan tuntumasta 14. sijalle 12 pisteeseen.

Brendan Rodgers, Leicester City

Pohjois-irlantilaismanageri Rodgers on lyönyt kettulauman uskomattomaan vireeseen, kun Leicester keikkuu kolmantena 10 ottelukierroksen jälkeen. Lokakuun peleistä Leicester voitti kaksi kolmesta, häviten sarjajohtaja Liverpoolille tiukkojen vaiheiden jälkeen. Myös viime kierroksen 0-9 -vierasvoitto Southamptonista pääsi historiankirjoihin suurinumeroisimpana vierasvoittona Valioliigassa ikinä. Leicesterin lento on satumaista ja jos avainpelaajien pelivire säilyy samankaltaisena tulevaisuudessa, voi kettulauma kolkutella top-4 portteja kauden päätyttyä.

Dean Smith, Aston Villa

Sarjanousija Aston Villa käyttäytyi suurieleisesti kesän siirtomarkkinoilla, mutta kauden alku ei vastannut täysin kyseisen toiminnan odotuksia. Kuitenkin lokakuun aikana Smithin Aston Villa sai juonen päästä kiinni kapteeni Jack Grealishin johdolla. Lokakuun peleistä Villalle jäi käteen kuusi pistettä ja ainut tappio tuli Manchester Cityn vieraana. Voitoilla Villa sai itseluottamusta pelaajien tason riittävyyteen vaativassa sarjassa ja nosti joukkueen putoamisviivan yläpuolelle 11 pisteeseen.

Pääset äänestämään lokakuun kuukauden manageria tästä.

https://www.instagram.com/p/B4Um9pBgUbD/