Advertisement

Tässäkö seuraava suomalainen valioliigapelaaja? Teemu Pukilla selkeä näkemys: ”Hän pärjäisi siellä hyvin”

Glen Kamara, Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki, Lukas Hradecky ja Fredrik Jensen. Siinä oli lista viidestä Suomen A-maajoukkuepelaajasta, jotka ovat todennäköisimpiä valioliigapelaajia lähitulevaisuudessa. Listalle voisi lisätä myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen maalipyssyn Marcus Forssin, joka on tehnyt alkukauden aikana kovaa jälkeä Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Brentfordin riveissä.

Näistä kuudesta pelaajasta todennäköisimmin Valioliigassa, kenties jo ensi kaudella, tulee pelaamaan Glen Kamara, joka on esiintynyt edukseen sekä seurajoukkueessaan Rangersissa että Suomen maajoukkueessa. On jopa pienoinen yllätys, ettei urallaan Arsenaliakin edustanut Kamara ole vielä siirtynyt Valioliigaan, tai johonkin muuhun Skotlannin pääsarjaa kovempaan liigaan.

Kamaran maajoukkuetoveri, viime kaudella 11 valioliigamaalia tehnyt Teemu Pukki kertoi tänään ennen Irlanti-ottelua pidetyssä tiedotustilaisuudessa oman näkemyksensä siitä, olisiko 24-vuotias keskikenttäpelaaja valmis Valioliigaan.

– Ihan varmasti. Glen on huippupelaaja, ja uskon, että hän pärjäisi siellä hyvin, Pukki kertoi.

Pukki heitti myös oman arvionsa siitä, tullaanko Kamara näkemään valioliigaviheriöillä.

– Veikkaisin, että jossain vaiheessa uraansa hän pelaa siellä, Pukki ennusti.

Suomen maajoukkueen pelit jatkuvat keskiviikkona Kansojen liigan kotiottelulla Irlantia vastaan. Oletettavaa on, että sekä Kamara että Pukki nähdään totuttuun tapaan Huuhkajien avauskokoonpanossa.