Advertisement

Tätä pohditaan nyt hallitustasolla asti: kausi loppuun turnausmuotoisena?

Pian se voi olla löytymässä, nimittäin tapa saada Valioliiga-kauden jäljellä olevat 92 ottelua pelatuksi!

Urheilumaailma etenee koronavirustilanteen suhteen viikko ja päivä kerrallaan, mutta yhä todennäköisemmältä alkaa näyttää se, että pelkästään otteluiden siirtäminen ei tule riittämään. Nyt haetaan kuumeisesti uusia tapoja ja ideoita sille, että kausi saataisi tavalla tai toisella pelattua.

Valioliiga-pomojen keskuudessa käsitellään nyt ideaa turnausmuodosta, kertoo luotettavana lähteenä pidetty Independentin toimittaja Miguel Delaney. Pelit pelattaisi loppuun arvokisatyylisesti ajallisesti tiivistetyillä “leireillä”. Yleisöä paikan päälle tuskin voitaisi ottaa, mutta ottelut televisioitaisi jättikokoisena tapahtumana. “Turnausta” kaavaillaan kesä- ja heinäkuun tietämille. Jos ajankohta viivästyisi vielä siitäkin, myöntää UEFAn presidentti Aleksander Ceferinkin riskiksi sen, että eurooppalaissarjojen kausia ei voida pelata loppuun. Hänen mukaansa kausi on ohi, jos kesäkuussa ei päästä pelaamaan ollenkaan.


Raporttien mukaan myös valtiojohto pui asiaa ja on ilmeisesti jo antanut alustavan hyväksynnän ajatukselle. Varmasti isojen poikien pöydästä löytyy jalkapalloentusiasteja, ja eivätköhän muutkin poliitikot halua kansan saavan näinä surkeina aikoina nauttia maan kansallislajista.

Varmasti kunnianhimoisessa ideassa on vielä monia punnittavia asioita, mutta ainakin se on yksi askel kohti huippujalkapallon näkemistä. Käsi pystyyn kuka muu tulee hulluksi, jos kausi jää tähän?