Täysin käsittämätöntä! Tottenham nousi kolmen maalin takaa Mestarien liigan finaaliin

Tottenham eteni ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan Mestarien liigan finaaliin kukistamalla Ajaxin Amsterdamissa dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Avausosan Pohjois-Lontoossa viime viikolla 1-0 -lukemin voittanut Ajax aloitti kotiyleisönsä edessä vahvasti ja siirtyi otteluparissa jo kahden maalin karkumatkalle, kun otteluparin ratkaisevaa osaottelua oli pelattu vasta viisi minuuttia. Lasse Schonen kulmapotku tavoitti sensaatiomaista kautta pelaavan Matthijs de Ligtin, joka puski pallon tarkasti maaliin.

Ajaxin vahva ensimmäinen puoliaika sai kruununsa 35. peliminuutilla, kun Hakin Ziyech laukoi voimalla pallon takakulmaan ja tuplasi isäntien johdon. Otteluparin yhteismaalit kirjattiin tässä kohtaa amsterdamilaisten hyväksi jo 3-0, eikä minkään pitänyt enää estää nuoren Ajax-ryhmän etenemistä finaaliin.

Toisella puoliajalla Ajax passivoitui eikä toteuttanut enää omaa pelisuunnitelmaansa – ja se kostautui.

Spurs nousi ottelupariin mukaan 55. peliminuutilla, kun Lucas Moura tuikkasi läpiajosta kavennusosuman. Vain neljä minuuttia myöhemmin Lucas osui toistamiseen todellisella tahtomaalilla ja toi pohjoislontoolaiset enää maalin päähän finaalipaikasta.

Kahden nopean takaiskumaalin jälkeen Ajax heräsi jälleen pelaamaan. Isännät loivat useita maalipaikkoja, mutta Ziyechin tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa amsterdamilaiset eivät päässeet.

Ajax oli yhä finaalipaikassa kiinni, kun lisäaika käynnistyi. Viidestä lisäaikaminuutista oli jäljellä enää 10 sekuntia, kun pallo pyöri keskialueella. Spurs-puolustus roiskaisi pallon pitkänä päätyyn, Fernando Llorente voitti kaksinkamppailun ja jatkoi Dele Allille, jonka syöttö tavoitti Lucasin…. Johan Cruyff Arenan valtasi täysi hiljaisuus. Lucasin illan kolmas osuma ottelun viimeisillä sekunneilla toi Spursille finaalipaikan, johon tuskin kukaan uskoi puoliajalla. Otteluparin yhteismaalit kirjattiin tasan 3-3, mutta Tottenham teki joukkueista enemmän vierasmaaleja.

Näin ollen Mestarien liigan finaalissa nähdään kaksi englantilaisjoukkuetta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008, jolloin Moskovassa pelatussa finaalissa kohtasivat Manchester United ja Chelsea.

Liverpoolin ja Tottenhamin välinen finaali pelataan 1. kesäkuuta Madridissa.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!