Advertisement

Teemu Pukin Norwich varmisti nousun Valioliigaan

Teemu Pukin tähdittämä Norwich City varmisti eilen illalla nousun Valioliigaan. Norwich voitti Mestaruussarjan iltaottelussaan Blackburnin lukemin 2-1 ja karkasi lopullisesti kolmantena sarjassa olevan Leeds Unitedin tavoittamattomiin. Leedsilläkin on vielä mahdollisuudet suoraan nousuun, sillä se on kuusi pistettä toisena olevaa Sheffield Unitedia perässä ja pelaa vielä kaksi ottelua.

Norwichin suoraa nousua voidaan pitää suurena yllätyksenä. Esimerkiksi The Guardianin kausiennakossa mestaruus uskottiin ratkaistavan Middlesbroughin, Nottingham Forestin, Stoken ja West Bromwich Albionin välillä. Tuossa arviossa Norwichia ei nostettu edes noususta kamppailevien joukkueiden kastiin. Norwich onkin ylittänyt kaikki odotukset, eikä vähiten Mestaruussarjan vuoden pelaajaksi valitun Pukin ansiosta.

Pukki on tehnyt pelaamissaan 42 ottelussa 28 maalia ja hän on sarjan maalipörssin kärjessä. Tämän lisäksi Pukki on syöttänyt joukkuetovereilleen yhdeksän maalia, mikä on enemmän kuin muilla maalintekijätilaston kärkinimillä. Yhteenlasketussa tehotilastossa Pukki on selkeästi sarjan kärjessä.

Myös maalipörssin voitto näyttää Pukin osalta hyvin todennäköiseltä. Toisena on Aston Villan Tammy Abraham 25 maalilla, mutta hän on kärsinyt loukkaantumisesta, josta paluu saattaa tapahtua vasta nousukarsinnoissa. Seuraavaksi lähimmät haastajat ovat neljän ja viiden maalin päässä ja tuon eron kiinniottaminen yhdessä ottelussa vaatisi jo uskomatonta suoritusta. Nousukarsintojen maaleja ei lasketa taistelussa maalikuninkuudesta.

Ainoa asia, josta Norwich enää pelaa kauden viimeisessä ottelussaan, on sarjan mestaruus. Sheffield United on kolmen pisteen päässä ja heillä on kaksi maalia huonompi maaliero. Mikäli joukkueet päätyvät tasapisteisiin ja samaan maalieroon, on Norwichilla selkeästi enemmän tehtyjä maaleja. Kauden päätöskierroksella Norwich kohtaa kovavireisen Aston Villan vieraissa. Sheffield United puolestaan matkaa keskikastiin päätyneen Stoken vieraaksi.