Tehokas RB Leipzig sysäsi Manchester Unitedin Eurooppa-liigaan

Manchester Unitedin pelit tämän kauden Mestarien liigassa päättyivät tiistai-iltana, kun joukkue kärsi 3-2 -vierastappion saksalaisseura RB Leipzigille.

Unitedille olisi riittänyt jatkopaikkaan yksikin piste, joka myös näkyi joukkueen avauskokoonpanossa. Ole Gunnar Solskjaer juoksutti kentälle viiden puolustuslinjan sekä kaksi puolustavaa keskikenttäpelaajaa.

Isännät mursivat Unitedin puolustusmuurin kuitenkin jo toisella peliminuutilla, kun laitapuolustaja Angelino jäi täysin vapaaksi vasemmalle laidalle ja tykitti pallon ohi David de Gean.

Leipzigin nopea avausmaali oli täystyrmäys Solskjaerin pelisuunnitelmalle, eikä sitä helpottanut jo 13. peliminuutilla tullut 2-0 -osuma, jonka Amadou Haidara laukoi lähietäisyydeltä jäätyään täysin vaille vartiointia.

Leipzig teki avausjaksolla vielä kolmannenkin maalin, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen tilanne oli helppo todeta paitsioksi. Paikkansa oli myös Manchester Unitedin Mason Greenwoodilla ja Marcus Rashfordilla, jotka kumpikin hukkasivat tuhannen taalan paikat.

Toisella jaksolla Manchester United otti pelin täysin hallintaansa ja yritti kiivaasti kiriä eroa umpeen. Kylmää vettä satoi kuitenkin manchesterilaisjoukkueen niskaan 69. peliminuutin kohdalla, kun Harry Maguiren ja De Gean kommunikaatio petti, ja Justin Kluivert pääsi vapaasti tälläämään isännät jo ratkaisevan tuntuiseen kolmen maalin johtoon.

United on tämän kauden aikana tehnyt useamman uskomattoman kirin, ja oli onnistua siinä jälleen.

Bruno Fernandes avasi joukkueensa maalihanat kymmenen minuuttia ennen loppua osuttuaan rangaistuspotkusta, ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Paul Pogba puski Unitedin maalin päähän. Vielä lisäajalla RB Leipzigin puolustus oli peräti kahdesti ohjata pallon omaan maaliin, mutta unkarilaisvahti Peter Gulacsi pelasti joukkueensa.

RB Leipzig loi ottelussa puolet vähemmän maalipaikkoja kuin Manchester United, mutta oli tehokkaampi ja jatkaa keväällä pelejään Mestarien liigan pudotuspeleissä. Manchester United putosi tappion myötä lohkon piikkipaikalta kolmanneksi ja joukkueen pelit jatkuvat Eurooppa-liigassa.