Thiago Alcantara rikkoi ensimmäisessä pelissään Valioliiga-ennätyksen – ”Jo nyt sarjan paras syöttäjä”

Espanjalainen keskikenttäpelaaja Thiago Alcantara siirtyi Liverpooliin Bayern Münchenista perjantaina. Hän tuli kentälle tauolla ja tarvitsi vain nelivitosen rikkoakseen jo yhden Valioliigan ennätyksen: 75 onnistunutta syöttöä 45 minuutissa. Se on enemmän kuin esimerkiksi kukaan vastustajajoukkue Chelsean pelaajista antoi koko pelin aikana.

Liverpool voitti pelin 0-2, ja molemmat maalit teki Sadio Mané lyhyen ajan sisään toisella jaksolla. Tilastot kuitenkin osoittavat, että Alcantaran vaikutus peliin oli selkeä. Syöttötilastoja alettiin kerätä tässä muodossa kaudella 2003-04, eikä kukaan ole antanut yhtä montaa onnistunutta syöttöä 45 minuutissa kuin Alcantara nyt – ensimmäisellä jaksollaan Liverpool-paidassa!

Tilastot jaettiin Twitterissä, ja kannattajat pääsivät ylistämään uutta vahvistusta:

”Pelottaa ajatella, mitä on tulossa.”
”Hyvä luoja kun hän on hyvä.”
”Jo nyt sarjan paras syöttäjä.”
”Mikä vahvistus!”

Liverpool toki tiesi, että tulossa on melkoinen syöttöspesialisti. Edellisten neljän kauden ajalta Thiagon syöttöprosentti on 91 ja tuona aikana hän on jakanut keskimäärin 82 onnistunutta syöttöä ottelua kohden.

Pool joukkueena puolestaan rikkoi joukkuekohtaisen syöttöennätyksensä ottelua kohden tammikuussa, kun se sai kasaan 874 onnistunutta syöttöä Sheffield Unitedia vastaan. Koko Valioliigan ennätykseen on kuitenkin vielä matkaa: siinä Manchester Cityllä on kolmoisjohto syöttömäärillä 942, 905 ja 902 – kaikki vuodelta 2018.