Advertisement

Tiedätkö, kuka miljonääri ajaa Opelia? – Listauksessa Valioliigan hyvätuloisimmat managerit

Moni on varmasti miettinyt, minkä verran huippumanagerit tienaavat. Huippupelaajat voivat tienata kymmeniä miljoonia vuodessa mukaan lukien toki promohommat esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tietyt tähdet tienaavat sen avulla jopa enemmän kuin pelikentillä. Eräskin pelaaja kuittaa raporttien mukaan IG-kuvasta helposti puolisen miljoonaa.

Managerit pääsevät melko lähelle huippupelaajien tulotasoa, ja myös joillakin heistä on omia sponsoridiilejään. Tässä top-10 kauden 2019-20 osalta:

Pep Guardiola, Manchester City – 22,12 miljoonaa euroa
Jose Mourinho, Tottenham – 16,59 M€
Carlo Ancelotti, Everton – 12,72 M€
Brendan Rodgers, Leicester – 11,06 M€
Ole Gunnar Solskjær, Manchester United – 8,30 M€
Jürgen Klopp, Liverpool – 8,30 M€
Ralph Hasenhuttl, Southampton – 6,64 M€
Frank Lampard, Chelsea – 6,08 M€
Mikel Arteta, Arsenal – 5,53 M€
Eddie Howe, Bournemouth – 4,42 M€

Leipäjonoon siis tuskin kukaan Valioliiga-valmentaja päätyy, mutta suuria eroja listalla on, osa niistä yllättäviäkin. Pepi on ykkönen melko selkeällä erolla seuraavaan. Tunnustettu Klopp on vasta jaetulla viidennellä sijalla, ja hänen edelleen kiilaavat muun muassa Evertonin Ancelotti ja Leicesterin Rodgers. Kaikki riippuu tietysti heidän itsensä tekemistä sopimuksista.


Kloppista puheen ollen juuri hän on tehnyt valmentajien mittapuulla runsaasti kaupallisia yhteistöitä. New Balancen kanssa on näyttävä sopimus, mutta ehkä vielä kiinnostavampi on yhteistyö Opelin kanssa. Kloppin Opel-diilin myötä hän ajaa Opelia ja on antanut kasvonsa jopa useisiin Opel-mainoksiin.

Onhan ne uudet Opelit kivoja autoja, mutta kyllä hänen kollegansa ja pelaajansa vähän eri autoilla silti ajavat.