Advertisement

Tilannekatsaus top-4:ään: Miltä näyttää Leicesterin, Chelsean, ManUn ja kumppanien kilpajuoksu?

Valioliigan kärkikahinoissa kuhisee. Liverpool on varmistanut historiallisen mestaruuden ja Manchester City näyttää erittäin vahvalta kakkoselta, vaikkei se vielä varmaa olekaan. Sen jälkeen alkaa armoton kilpajuoksu, jossa joukkueet tavoittelevat paikkaa top-4:ään tai ainakin top-5:een kuulumisesta. Tässä Vaihtopenkki.comin tilannekatsaus potentiaalisten top-4-joukkueiden osalta ottaen huomioon, mitä matseja näillä on luvassa loppuohjelmassa.

Leicester
Nykyinen sijoitus: 3.
Pisteet: 55
Sijoitus viiden ottelun kuntopuntarissa: 13.
Tulevat ottelut: Crystal Palace (K), Arsenal (V), Bournemouth (V), Sheffield United (K), Tottenham Hotspur (V), Manchester United (K)
Top-4-kerroin: @2.10

Ennen kauden pysähtymistä Leicesterissä myhäiltiin tyytyväisenä, mutta uudelleenkäynnistyksen jälkeen asiat ovat menneet pieleen. Kolmesta ottelusta saldona on kaksi pistettä, ja välissä joukkue hävisi vielä FA Cupin puolivälierän Chelsealle. Tilanne on vaakalaudalla, sillä keskikastin tiiviyden vuoksi Ketut ehtii helposti pudota vielä, jos paniikki jatkuu. Maalipörssin ykkössijalla oleva kärki Jamie Vardy ei ole tehnyt tauon jälkeen yhtään rysää. Hänenkin on herättävä pian, jos joukkue mielii niittää menestystä. Loppuohjelma ei näytä helpolta.


Chelsea
Nykyinen sijoitus: 4.
Pisteet: 54
Sijoitus viiden ottelun kuntopuntarissa: 4.
Tulevat ottelut: Watford (K), Crystal Palace (V), Sheffield United (V), Norwich City (K), Liverpool (V), Wolves (K)
Top-4-kerroin: @1.52

Chelsea on pisteen perässä Leicesteristä, mutta sen tilanne vaikuttaa paljon turvatummalta, kuten voi havaita myös vedonlyöntikertoimesta, jota sen top-4-sijoitukselle saa. Pelit ovat sujuneet mainiosti pois lukien eilinen viime hetken tappio West Hamille Lontoon derbyssä, ja loppuohjelma on selkeästi helpompi kuin esimerkiksi edellä mainitulla joukkueella. Tällä draivilla paikan top-4:ssä pitäisi irrota, mutta mikään ei ole sanottua, kun jäljellä on vielä näin monta kierrosta.

Manchester United
Nykyinen sijoitus: 5.
Pisteet: 52
Sijoitus viiden ottelun kuntopuntarissa: 2.
Tulevat ottelut: Bournemouth (K), Aston Villa (V), Southampton (K), Crystal Palace (V), West Ham (K), Leicester City (K)
Top-4-kerroin: @1.44

ManU on kärkinelikkoa kaksi pistettä perässä, mutta näyttää tällä hetkellä silti täpärästi todennäköisimmiltä top-4:ään murtautujalta. Sen loppuohjelma on kevyehkö, vaikka kuka tietää, kuinka suurista panoksista pelataan Unitedin ja Leicesterin välillä päätöskierroksella. Kyseessä on yksi Valioliigan kovakuntoisimmista joukkueista, joten fanit odottavat suuria OGS:n joukoilta.

Wolves
Nykyinen sijoitus: 6.
Pisteet: 52
Sijoitus viiden ottelun kuntopuntarissa: 1.
Tulevat ottelut: Arsenal (K), Sheffield United (V), Everton (K), Burnley (V), Crystal Palace (K), Chelsea (V)
Top-4-kerroin: @4.00

Vedonlyönnillisesti tämä on yksi listauksen kiinnostavimmista kohteista. Wolves on tasapisteissä Unitedin kanssa, mutta itse asiassa ollut sarjassa vielä kovemmassa iskussa viimeisissä otteluissa: viiteen matsiin on kertynyt huimat 13 pistettä, vaikka vastukset ovatkin olleet helpohkoja lukuun ottamatta Tottenhamia, jonka joukkue tosin kohtasi jo maaliskuun alussa. Otteluohjelmassa on kovempia joukkueita, mutta ei mahdottomia päihitettäviä, jos vire jatkuu. Susilauman kantista ja voittamisen kulttuurista otetaan nyt todella mittaa, mutta kerroin haiskahtaa vertailussa silti pikkuisen korkealta. Täytyy muistaa, että nelikkoon on matkaa kaksi pistettä.

Arsenal
Nykyinen sijoitus: 7.
Pisteet: 46
Sijoitus viiden ottelun kuntopuntarissa: 7.
Tulevat ottelut: Wolves (V), Leicester City (K), Tottenham Hotspur (V), Liverpool (K), Aston Villa (V), Watford (K)
Top-4-kerroin: @101.00

Peli on ohi vasta kun se on ohi, mutta lienee turvallista sanoa, että melko toivottomalta tilanne Arsenalin himoitseman Mestarien liiga -paikan suhteen näyttää. Tulossa on tukala ohjelma, ja jos ailahtelevat otteet jatkuvat, Mikel Artetan suojateille ei jää mitään mahdollisuuksia. Tosiasiassa venyminen kärkikahinoihin vaatisi pienen ihmeen, ja se on otettu huomioon myös hulppeassa yli 100:n kertoimessa sen tapahtumiselle.

Tottenham
Nykyinen sijoitus: 8.
Pisteet 45 (yksi peli vähemmän pelattuna kuin muilla)
Sijoitus viiden ottelun kuntopuntarissa: 14.
Tulevat ottelut: Sheffield United (V), Everton (K), Bournemouth (V), Arsenal (K), Newcastle United (V), Leicester City (K), Crystal Palace (V)
Top-4-kerroin: @34.00

Kuntopuntarissa Tottenhamin sijoitus ei mairittele, mutta täytyy ottaa huomioon, että paluun jälkeen Spurs on pelannut vain kaksi peliä, joissa se pelasi ManUn kanssa tasan ja voitti West Hamin 2-0 – todellisuudessa kyseessä ei välttämättä ole huonokuntoinen joukkue. Matkaa top-4:ään on paljon, mutta sen suhteen olemme paljon viisaampia muutaman tunnin päästä joukkueen saatua tulos Sheffieldiä vastaan. Muutama iso peli tulossa, eikä pienimpänä Pohjois-Lontoon derby. Riskipelurin valinta, joka voi osua kaiken mennessä nappiin..