Advertisement

Tilastot sen kertovat – Kloppin työ Liverpoolin peräsimessä on ollut kannattavaa

Liverpool on kahden voiton päässä ensimmäisestä ”uuden” Valioliigan mestaruudesta ja ensimmäisestä mestaruudesta kolmeenkymmeneen vuoteen. Liverpoolin kohdalla on puhuttu paljon manageri Jürgen Kloppin merkityksestä menestyksen takana. Viiden vuoden projekti seuran peräsimessä on nostanut joukkueen täysin uudelle tasolle, vaikka tulosta ei ensimmäisten vuosien aikana saatu aikaan. Urheilun tilastoanalyyseja tekevä Gracenote vertaili hiljattain Liverpoolin aikaisemman managerin Brendan Rodgersin sekä Kloppin joukkueiden tilastoja. Kloppin joukkue on ollut tilastojen valossa parempi monella osa-alueella niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

173 ottelun aikana Kloppin Liverpool on tehnyt keskimäärin 2.15 maalia ottelua kohden, kun Rodgersin alaisuudessa vastaava lukema oli 1.9. Myös maalintekoprosentti laukauksiin nähden on noussut Kloppn aikana 11.09 prosentista 13.23 prosenttiin. Iso kiitos tästä kuuluu Liverpoolin hyökkäystriolle, joka on nostanut joukkueen hyökkäyspelin täysin uuteen kukoistukseen.

Puolustuspäässä toiminta on myöskin parantunut. Omaa maalia kohti päästetyt laukaukset ovat laskeneet Kloppin aikana Rodgersin 10.7 laukauksesta per ottelu 8.26 laukaukseen. Gracenoten mukaan Virgil Van Dijkin tulo seuraan muutti joukkueen puolustuspelin täysin. Van Dijkin debyytin jälkeen Poolin päästetyt maalit ottelua kohden ovat lähes puolittuneet ja joukkue on saanut kolmanneksen enemmän pisteitä kuin aikaisemmin.