Advertisement

Tiukka vääntö kääntyi Aston Villan hyväksi – Manchesterin derby päättyi maalittomana

Valioliigan 12. ottelukierrosta on ehditty pelata jo neljän ottelun verran. Kruununjalokivenä toimi lauantain osalta Manchesterin derby, joka ei jäänyt historiaan maali-ilotteluna.

Leeds ja West Ham ehtivät aloittaa kierroksen jo eilisiltana Elland Roadilla. Vierasjoukkue oli lopulta vahvempi, vaikka Mateusz Klich vei kotijoukkueen johtoon jo kuudennella peliminuutilla. Tomas Soucekin ja Angelo Ogbonnan maaleilla David Moyesin ryhmä käänsi ottelun itselleen ja nousi sarjataulukon viidennelle sijalle.

Lauantain puolella taistelut alkoivat Molineuxilla, jossa Wolverhampton ja Aston Villa kohtasivat. Edellisviikonlopun ottelusiirto ei vaikuttanut vahvasti kautensa aloittaneen vierasjoukkueen esitykseen, vaan Dean Smithin joukot kairasivat väkisin 0-1-voiton Anwar El Ghazin rangaistuspotkuosumalla ottelun lisäajalla. Ottelu oli vähämaalisuudestaan huolimatta intensiivinen ja tuomari Mike Dean jakoi joukkueiden kesken jopa yhdeksän varoitusta ja kaksi ulosajoa. Ulosajot nähtiin ottelun loppuhetkillä ja punaisten korttien uhreina olivat Aston Villan Douglas Luiz sekä Wolvesin Joao Moutinho.

Lauantain toisessa ottelussa paremmuudesta kilvoittelivat Newcastle sekä West Bromwich. Viime viikonloppuna koronatartuntojen takia huilannut Newcastle ei kauaa viivytellyt St. James Parkilla, vaan Miguel Almiron vei isännät johtoon, kun ottelu oli ehtinyt edetä vain 20 sekunnin ajan. West Bromwich heti toisen puoliajan alussa Darnell Furlongin maalilla, mutta kotijoukkue oli lopulta vahvempi 2-1-lukemin. Dwight Gayle puski loppulukemat 82. minuutilla Jacob Murphyn syötöstä.

Kolmantena siirryttiin Old Traffordille, jossa manchesterilaisjoukkueet taistelivat kaupungin herruudesta. Muutamaa kohtalaista paikkaa lukuunottamatta molempien otteet olivat erittäin hillittyjä sekä tarkkoja ja varsinkin puolustuspäässä virheitä välteltiin. Derby päättyi lopulta maalittomaan 0-0-tasapeliin, joten ottelu ei jää historiaan varsinaisena klassikkona. Molemmat managerit ovat todennäköisesti tyytyväisiä pisteeseen ja joukkueet jatkavat sarjassa sijoilla 7. ja 8. Manun ollessa Cityä pisteen edellä.

Lauantain viimeinen ottelu alkaa klo 22, kun vastakkain Goodison Parkilla asettuu Everton ja Chelsea.

Ottelut ja tulokset

Leeds – West Ham, 1-2

1-0 M. Klich (rp.) 6′, 1-1 T. Soucek 25′, 1-2 A. Ogbonna 80′

Wolverhampton – Aston Villa, 0-1

0-1 A. El Ghazi (rp.) 90+4′

Newcastle – Wets Bromwich, 2-1

1-0 M. Almiron 1′, 1-1 D. Furlong 50′, 2-1 D. Gayle 82′

Man United – Man City, 0-0