Toby Alderweireldin tulevaisuus Tottenhamissa ei ole kiveen hakattu

Tottenhamin tähtipuolustajan Toby Alderweireldin tulevaisuus seurassa ei ole kiveen hakattu, mikäli englantilaista lehtijulkaisua The Telegraphtia on uskominen. Alderweireld on juuri kuntoutunut vakavasta takareisivammasta ja pelasi viime viikon keskiviikkona ensimmäiset minuuttinsa loukkaantumisen jälkeen. Tuolloin minuutteja tuli heti täydet 90. Pelaaja itse kertoi ottelun jälkeen, että hän on täysin kunnossa ja valmis pelaamaan Pohjois-Lontoon derbyssä Arsenalia vastaan.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino päätti jättää puolustajansa kokoonpanon ulkopuolelle kuntoutumiseen vedoten. Alderweireld jätettiin pois myös Mestarien liigan vieraspelimatkalta Torinosta. The Telegraphtin mukaan belgialainen olisi suuttunut Pochettinon tekemästä ratkaisusta.

Tottenham ja Alderweireld ovat myös neuvottelemassa uudesta jatkosopimuksesta, mutta lehden mukaan päätös jättää belgialainen ulos Juventus-matkalta saattaa vaikuttaa haitallisesti myös sopimusneuvotteluihin. Alderweireldilla on nykyistä sopimustaan jäljellä vielä yksi kausi ja sopimukseen on tiettävästi kirjoitettu 25 miljoonan punnan ulosostopykälä. Sopimuksessa on olemassa myös vuoden optio, joka pitäisi hänet seurassa kesään 2020 saakka, mutta Alderweireldin tasoisesta puolustajasta 25 miljoonaa puntaa on erittäin vähän.

Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli 28-vuotias belgialainen päättää haluta maisemanvaihtoa, hänen hankintansa ei olisi kynnyskysymys yhdellekään Valioliigaseuralle tai eurooppalaiselle huippuseuralle. Alderweireld oli ennen loukkaantumistaan ehkä koko Valioliigan paras keskuspuolustaja, joten Tottenhamilla on varmasti todella suuri halu saada sopimus valmiiksi mahdollisimman pian.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@Vaihtopenkkicom