Advertisement

Toinenkin Valioliiga-seura FIFA:n tutkinnan kohteena

Vaihtopenkki.com julkaisi eilen uutisen, jonka mukaan FIFA on aloittanut tutkimukset Valioliigassa pelaavaa Chelseaa kohtaan. FIFA epäilee Chelsean rikkoneen alaikäisten pelaajien siirtoa koskevia sääntöjä.

FIFA on myöntänyt aloittaneensa tutkimukset myös toista Valioliiga-jättiläistä, Manchester Cityä kohtaan. Tarkkaa syytä tutkimusten aloittamiselle ei ole kuitenkaan FIFA:n toimesta tässä vaiheessa paljastettu.

”Voimme paljastaa, että tutkinta on käynnissä. Emme kuitenkaan voi paljastaa mitään yksityiskohtia tutkinnan syistä, tai mitään tietoa tapaukseen liittyen” FIFA:n edustaja kertoo.


City on ilmoittanut, ettei FIFA ole toistaiseksi ollut seuraan yhteydessä asian tiimoilta.

Manchester City oli FIFA:n tutkimusten kohteena myös viime vuonna. Tuolloin FIFA vapautti Cityn, tuolloin 16-vuotiaan Benjamin Garren siirtoa koskeneet syytökset. Garre siirtyi Cityyn argentiinalaisesta Velez Sarsfieldistä.

Tapaus on kuitenkin yhä aktiivinen, sillä Velez on valittanut FIFA:n päätöksestä Urheilun Kansainväliseen Vetoomustuomioistuimeen, CAS:n. Tapauksen kuuleminen on ollut heinäkuussa, mutta päätöstä tapauksesta ei ole vielä annettu.

Garren tapauksen lisäksi Cityllä on tällä hetkellä Valioliigalta saatu nuorten kotimaisten akatemiapelaajien värväyskielto. Valioliiga langetti Citylle kiellon, sen toimiessa sääntöjen vastaisesti kahden alaikäisen akatemia pelaajan hankinnassa.

Lähde: Skysports