Toivion usko lohkovoittoon ei horjunut missään vaiheessa

Suomi varmisti eilen 1-0 -tappiosta huolimatta Kansojen liigan lohkonsa voiton yhtä ottelua ennen päätöskierrosta. Suomi oli C-liigan ensimmäinen lohkovoiton varmistanut maa, muissa lohkoissa tilanteen ollessa yhä auki.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla sekä toisen puoliajan alussa Suomella oli omatkin paikkansa, mutta pelin edetessä siitä tuli yhä enemmän puolustustaistelu. Suomen puolustus topparipari Paulus Arajuuren ja Joona Toivion johdolla toimi kuitenkin hyvin, eikä Kreikka päässyt lopussa kovinkaan vaarallisille maalipaikoille. Kreikkalaiset joutuivat tyytymään lähinnä keskityksiin ja kaukolaukauksiin, eikä Lukas Hradecky joutunut venymään huippupelastuksiin.

Toivion mukaan usko lohkovoittoon ei horjunut Kreikan painostuksenkaan alla.

”Vähän ristiriitaiset fiilikset. Tietenkään koskaan ei ole kiva hävitä fudispeliä, mutta tehtiin se mitä tarvittiin lohkovoiton eteen,” Toivio totesi Palloliiton verkkosivujen mukaan. ”Me ei oltu ihan niin teräviä ja hyviä, kuin me ollaan oltu edellisissä peleissä. Kyllä mulla oli koko ajan toisella puoliajalla, kun Kreikka painoi päälle ja piti palloa, luottamus ja vahva tunne jätkiin, että kyllä me saadaan pidettyä tämä.”

Kreikka vaihtoi Suomi-pelien välissä valmentajaansa, mutta ainakin Toivion mielestä vastassa oli melko tuttu Kreikka.

”Kreikka oikeastaan pelasi aika sitä niiden fudista, luo alueellisia ylivoimia ja liikkuu tosi paljon,” Toivio jatkoi. ”Kreikka oli tänään parempi kuin me, siitä ei nyt pääse mihinkään. Mutta mikä tärkeintä, saatiin se mitä lähdettiin hakemaan.”

Suomi varmisti lohkovoitolla nousun kahden vuoden päästä pelattavan seuraavan Kansojen liigan B-liigaan. Suomi pääsee myös EM-jatkokarsintaan, mikäli paikkaa kisoissa ei varsinaisten karsintojen kautta aukea.