Advertisement

Torstai-illan Eurooppa-liigassa riitti vauhtia – Valioliiga-joukkueiden vakuuttava meno jatkuu

Tällä viikolla maajoukkuetauolta palasi Mestarien liigan ohella Eurooppa-liiga, joka jatkui vauhdikkaasti torstaina. Erityisesti rytinää ja maaleja riitti Valioliiga-joukkueiden kolmessa kohtaamisessa, joissa nähtiin yhteensä peräti 13 osumaa.

Alkuillassa nähtiin lohkon kärkitilasta taistelevien joukkueiden kohtaaminen, kun Leicester matkasi Portugalin kärkijoukkueisiin kuuluvan Bragan vieraaksi. Tasaisessa matsissa muun muassa pallonhallinta meni tasan 50-50 ja laukaukset maalia kohti niin ikään tasan 7-7. Kuvaavaa ottelulle oli se, että kun Bragan keskikenttäpelaaja Fransergio teki lisäajan ensimmäisellä minuutilla 3-2-johtomaalin, oli Leicesterin vielä pakko päästä kuittaamaan tilanne tasoihin. Aivan loppuhetkille tulleen maalin viimeisteli kukas muu kuin Jamie Vardy.

Arsenal päihitti toisessa alkuillan pelissä norjalaisen Molden samalla kolmen maalin erolla kuin viime kerralla marraskuun alussa. Maalintekijöinä häärivät Pepe, Nelson ja viimeisenä Folarin Balogun vain minuutti kentälle tulonsa jälkeen viimeisen kympin aikana. Hiljattain 19 täyttänyt nuorukainen pelaa nyt ensimmäisiä aikuisten pelejä, joten hänestä on selvästi tulossa maaliahne viimeistelijä.

Tottenham päihitti iltakymmeneltä alkaneissa peleissä Ludogretsin tavalla, joka vaikutti jo ennnakkoon taputellulta. Carlos Vinicius teki ensimmäisellä jaksolla kaksi maalia, mistä Harry Winks ja Lucas luontevasti jatkoivat.

Muut joukkueet jatkavat lohkojensa kärjissä, mutta Tottenham joutuu tyytymään tällä hetkellä toiseen sijaan tasapisteissä kärjen kanssa. Myös maaliero on parempi, mutta tappio Royal Antwerpiä vastaan toisella kierroksella pudottaa sijoituksen toiseksi. Ensi viikolla Tottenham saa vastaansa LASKin, Arsenal Rapid Viennan ja Leicester Zoryan.