Advertisement

Tottenham ei lähde kilpailemaan isoilla palkoilla

Kun joukkueella on kautta jäljellä vielä kaksi ottelua, on Tottenham Hotspur jo varmistanut toisen sijan Valioliigassa. Sen myötä joukkue pelaa toista kautta putkeen myös Mestarien liigassa. Euroopan arvostetuin seurajoukkuekilpailu tietää vuosittain mittavat lisätulot sinne tiensä selvittäneille joukkueille. Siitä huolimatta Tottenham ei lähde kilpailemaan suurempien seurojen kanssa valtavilla palkoilla, sanoo manageri Mauricio Pochettino. Pelkkä Mestarien liigassa pelaaminen ei kuitenkaan riitä houkuttelemaan tietyn kaliiberin pelaajia.

”Jos jotkut joukkueet ovat valmiita maksamaan kaksi kertaa enemmän palkkaa, mitä voimme tehdä?”, kysyy argentiinalaismanageri. ”Kun puhutaan kaikkein parhaista pelaajista, kaikki on kiinni siitä, maksatko vai et.”

Spursin vastuunkantajista huomattavan moni on omia kasvatteja, tai halvalla siirtosummalla joukkueeseen siirtyneitä. Pochettinon mukaan seuran täytyy jatkossakin keskittyä samanlaisiin hankintoihin.

”Tarvitsemme Dele Allin kaltaisia nuorempia pelaajia, jotka haluavat tulla tänne mieluummin kuin johonkin toiseen seuraan. Otimme ison riskin Delen kanssa ja nyt hän on loistava pelaaja, yksi tärkeimmistä pelaajista Englannin jalkapallossa. Mutta kuka otti riskin? Me.”

Tottenham pelaa tänään kauden toiseksi viimeisen ottelun Leicesterin vieraana. Sunnuntaina se matkustaa vielä Hullin vieraaksi. Kauden jälkeen Pochettinon joukkio matkustaa vielä Hong Kongiin viiden päivän kiertueelle. Myös harjoituskauteen kuuluu ulkomaan leiri. Joukkue matkustaa heinäkuun lopulla Yhdysvaltoihin, missä sen on määrä kohdata harjoitusotteluissa Paris Saint-Germain, AS Roma ja Manchester City.

Monet Tottenhamin pelaajat, mukaan lukien Kyle Walker ja Dele Alli, tulevat olemaan kesällä vahvojen siirtohuhujen kohteena. Myös manageri Pochettinoa huhuttiin Interiin ja Barcelonaan, joilla on managerin paikka auki. Espanyolin fanina jälkimmäinen oli Pochettinolle mahdoton ajatus, ja Inter-huhutkin hän tyrmäsi lopullisesti eilen.

”Minulla ei ole syytä lähteä”, hän sanoi. ”Sopimuksessani ei ole ulososto-optiota ja olen täällä ensi kaudella.”