Advertisement
" "

Tottenham hamuaa voittojen tielle Watfordin vieraana

Jo kolme Valioliigaottelua ilman voittoa tarponut Tottenham yrittää oikaista kurssinsa, kun joukkue matkustaa sarjan 15. kierroksella Watfordin vieraaksi. Tottenham on voittanut viidestä edellisestä Valioliigaottelustaan vain yhden, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kolmesti. Etenkin pistemenetykset Leicesteriä ja West Bromwichia vastaan olivat kova kolaus joukkueen menestyshaaveille. Heikko tulosjakso on tiputtanut pohjois-lontoolaisseuran ulos kärkinelikosta ja seitsemännelle sijalle. Sarjanelonen Arsenal on nyt neljän pisteen päässä.

Watfordin kausi on sujunut tähän asti suotuisissa merkeissä. Vaikka edelliskierroksella tuli kitkerä kotitappio Manchester Unitedia vastaan, Marco Silvan johtama joukkue on sarjassa kahdeksantena vain kolmen pisteen päässä juuri Tottenhamista. Suurimpia tekijöitä menestyksen takana on nimenomaan Silva, joka siirtyi seuran peräsimeen täksi kaudeksi. Portugalilainen on yksi sarjan kuumimpia valmentajanimiä ja saanut Watfordin pelaamaan parhaimmillaan erinomaista jalkapalloa.

Watford on päästänyt kauden aikana 25 maalia, mikä on yhtä paljon kuin sarjajumbo Crystal Palacella. Päästetyistä maaleista kuitenkin 14 on tullut top3-joukkueita vastaan. Silva sanoo Tottenham-ottelun alla, että päästettyjen maalien lisäksi pitäisi kiinnittää yhtä paljon huomioita maaleihin, joita Watford on tehnyt.

”Ihmiset kysyvät ainoastaan maaleista, jotka päästämme. Täytyy katsoa samalla tavalla maaleja, joita viimeistelemme. Manchester City oli parempi kuin me, se oli selvää. Muissa peleissä, kuten Liverpoolia vastaan kotona, tulos ei ollut niin huono Watfordille. En ollut iloinen siitä, että päästimme neljä maalia Chelseaa ja Manchester Unitedia vastaan. Meidän pitäisi olla parempia, todella parempia. Ensimmäisen maalin jälkeen Manchester Unitedia vastaan keskittymisemme herpaantui liian helposti ja aloimme tehdä helppoja virheitä. Meidän täytyy parantaa näitä asioita”, Silva kommentoi Watfordin ottelua edeltävässä pressitilaisuudessa.

Pelaajien välisen taiston lisäksi mielenkiintoinen mittelö tapahtuu penkkien päässä, jossa kohtaavat taktisista kyvyistään kehutut Silva ja Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino. Pochettino kommentoi aikaisemmin tällä viikolla, että hän näkee Silvassa hieman itseään. Puolestaan myös Silva kehuu vuolaasti vastustajan argentiinalaisvalmentajaa.

”Hän on henkilö, joka tuntee kilpailun todella hyvin. Pochettino on tehnyt fantastista työtä. Heillä on joukkue ja valmentaja, joilla on selkeä idea. He ovat hyvinä hetkinä laadukkaasti hyökkäävä kokonaisuus, jolla on paljon ratkaisijoita”, Silva kehuu.

”Tottenham on joukkue, joka löytää oikeat hetket hyökätä ja viimeistellä ratkaisunsa. He kontrolloivat otteluita ja heillä on paljon mahdollisuuksia tehdä maaleja ja päästä johtoon ottelun aikana. Tottenhamilla on selkeä ajatus pelaamisessaan, enkä usko heidän muuttavan tuota ajatusta. Kun meillä on pallo, meidän täytyy pelata omaa peliämme yhtä hyvin”, Silva toteaa.

Watford kärsii jonkin verran loukkaantumisista. Sivussa ovat topparit Younès Kaboul ja Craig Cathcart, keskikenttäpelaajat Nathaniel Chalobah ja Will Hughes sekä hyökkääjä Isaac Success. Tottenhamin terveystilanne on puolestaan varsin hyvä. Poissa ovat ainoastaan takareisiongelmista kärsivä toppari Toby Alderweireld ja polvivaivainen keskikenttäpelaaja Victor Wanyama.