Tottenham isännöi heikkovireistä Bournemouthia

Kovassa vireessä pelaava Tottenham saa vastaansa tapaninpäivän täysin erilaisessa vireessä porskuttavan Bournemouthin. Tottenham on voittanut viimeiset neljä otteluaan Valioliigassa. Bournemouthilla on allaan puolestaan kaksi voittoa viimeisestä kahdeksasta ottelusta Valioliigassa. Joukkueiden kohtaaminen viime kaudella Wembleyllä päättyi kotijoukkueen 1-0 voittoon Christian Eriksenin maalilla toisen puoliajan alussa.

Tottenham on pelannut koko kauden suhteellisen hyvin. Silti sijoitus sarjassa on vasta kolmas, sillä kilpailu kärjessä on ollut tällä kaudella poikkeuksellisen kovaa ja tasaista. Ero toisena olevaan Manchester Cityyn ei ole kuitenkaan kuin kaksi pistettä. Joukkueen manageri Mauricio Pochettino ei ole vielä luovuttanut mestaruuden suhteen.

”Kaksi kautta sitten taistelimme mestaruudesta Leicesterin kanssa ja lopulta ero oli liian suuri”, argentiinalainen kertoi.

”Nyt olemme lähellä, mutta meidän on oltava varuillamme. Meidän on edettävä askel askeleelta ja ottelu ottelulta. Meidän on oltava varuillamme, sillä meidän on taisteltava paljon ja oltava tasaisia.”

Bournemouthin manageri Eddie Howe hermostui lehdistötilaisuudessa. Manageri ei pitänyt kysymyksestä, jossa häntä pyydettiin kommentoimaan huhuja, joiden mukaan hänestä tulisi Pochettinon korvaaja tulevaisuudessa.

”Tottenhamilla on loistava manageri, joka tekee loistavaa työtä. En kiinnitä huhuihin mitään huomiota. Se ei liity minuun millään tavalla”, Howe vastasi.

”Valmennan aina sillä ajatuksella, että olen täällä seuraavat 100 vuotta. Olisi todella hölmöä minun puoleltani ajatella mitään muuta seuraa kuin tätä. Olen 100 prosenttisen sitoutunut jokaiseen minuuttiini täällä.”