Advertisement

Tottenham isännöi huippuvireistä Dortmundia

Mestarien liigassa nähdään tänään Valioliiga-kannattajien iloksi todellinen herkkupala. Saksan Bundesliigaa tappioitta johtava Borussia Dortmund matkustaa Wembleylle Tottenhamin vieraaksi.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toissa kaudella Eurooppa-liigan jatkopeleissä, joissa Dortmund oli selkeästi vahvempi. 3-0 vierastappio ja 1-2 tappio kotona päättivät tuolloin Tottenhamin Europelit.

Tällä kaudella tilanne voi hyvinkin olla toinen. Vaikka Dortmundin pelit Bundesliigassa ovat menneet tappiotta maalierolla 5-0, niin Tottenham pääsee haastamaan saksalaisseuraa jo syksyllä. Tuolloin tiukka otteluruuhka ei ole vielä väsyttänyt Tottenhamin pelaajia.


Tottenhamin manageri Mauricia Pochettino kuvaili illan ottelua ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa ”finaaliksi”. Sitä se varmasti onkin, ainakin Tottenhamin kannalta. Tottenham on edelleen tilanteessa, jossa se ei ole uudella kotikentällään Wembleyllä voittanut vielä yhtään virallista ottelua tällä kaudella. Myös aiemmilla kausilla Wembleyllä pelatut ottelut ovat olleet Tottenhamille tuskallisia ja tappiollisia. Tottenhamilla vaikuttaisi olevan ”Wembleyn kirous” niskassaan ja tuo kirous pitäisi saada katkaistua tänään.

Dortmund pääsee otteluun huomattavasti mukavammista lähtökohdista. Heillä on Wembleyltä vain voitettavaa, sillä paineet ovat kotijoukkueella. Heidän pelinsä toimii erinomaisesti eikä joukkueen pelistä löydy tällä hetkellä suuria heikkouksia. Dortmundin manageri Peter Bosz kertoi ennen ottelua loukkaantumistilanteen olevan huolestuttava.

”Meidän pitkäaikaiset loukkaantumisemme ovat kaikkien tiedossa. Lisäksi meillä on joitain lyhempiaikaisia loukkaantumisia myös” Bosz kommentoi.

Neven Subotic on sairaana. Hän voi olla mukana huomenna, mutta ainakin tänään hän on vielä pois” Bosz kertoi eilen tiistaina.

Tottenhamilta otteluista puuttuvat Erik Lamela, jota loukkaantumisen lisäksi ei nimetty Tottenhamin Mestarien liigassa pelaavaan ryhmään. Myöskin Danny Rose sekä Victor Wanyama puuttuvat ottelusta loukkaantumisten takia. Dortmundin tilanne on tässä suhteessa erittäin synkkä. Subotic on kipeä ja pelaaminen selviää vasta ennen ottelua. Varmuudella poissa ovat kapteeni Marcel Schmelzer sekä Marc Bartra. Kaksikko ei matkustanut Lontooseen muun joukkueen mukana. Ottelun joutuvat luultavasti jättämään sivuun myös Julian Weigl, Andre Schurrle sekä Sebastian Rode. BBC Sportsin mukaan myös Raphael Guerreiro sekä Marco Reus ovat sivussa. Molemmat toipuvat leikkausoperaatiosta.