Advertisement

Tottenham ja Manchester City kohtaavat Valioliigan huippuottelussa

Valioliigakierroksen todellinen herkkupala nähdään myöhäisiltana lauantaina, kun sarjakärki Manchester City matkustaa Tottenhamin vieraaksi Wembleylle. Manchester City on käytännössä varma mestari, kun joukkueella vielä kuusi peliä sarjakautta jäljellä. Tottenham majailee tukevasti neljäntenä tasapisteissä sarjakolmonen Liverpoolin kanssa. Tottenham on tosin pelannut ottelun vähemmän kuin Liverpool, joten rästiottelun voittamalla kolmossija on lontoolaisseuran omissa käsissä.

Suurta taistelua kärkisijoituksista ei nähdä loppukauden aikana. Jos Manchester Cityn mestaruus on käytännössä varma, sitä ovat myös Manchester Unitedin, Liverpoolin ja Tottenhamin sijoittuminen neljän parhaan joukkoon. Hallitseva mestari Chelsea on jo kymmenen pisteen päässä Tottenhamista ja Liverpoolista. Suurin mielenkiinto kohdistuu pelilliseen näytökseen, jonka kaksi huippuunsa viritettyä joukkuetta tarjoavat toisiaan vastaan.

Mauricio Pochettino valmentaa neljättä kauttaan Tottenhamissa ja argentiinalaisluotsin alaisuudessa ennen kovin tempoilevasta lontoolaisorganisaatiosta on kehittynyt tasapainoisesti pelaajiaan kasvattava ja peliään kehittävä seura. Tottenham ei ole onnistunut voittamaan vielä toistaiseksi pokaaleja Pochettinon aikakaudella, mutta se ei vähennä sen työn arvoa, jolla valmentaja on nostanut seuran sarjan huippujen joukkoon. Samalla joukkueen runkopelaajiksi ovat kasvaneet Harry Kanen, Dele Allin ja Eric Dierin kaltaiset nuoret englantilaistähdet, jotka ovat kehittyneet Pochettinon täsmällisessä valmennusotteessa.

Pep Guardiolalla on käynnissä vasta toinen kausi Manchester Cityn peräsimessä, mutta jälki on ollut kuluneella sesongilla huimaavaa. Joukkue on matkalla murskaavaan mestaruuteen Valioliigassa. Vaikka taival Mestareiden liigassa päättyi pettymykseen ja putoamiseen Liverpoolia vastaan puolivälierissä, katalonialaisvalmentajan prosessi on aikataulussa. Guardiola sai haastavan avauskauden jälkeen haluamansa muutokset joukkueeseen ja pelaaminen on ollut kauden aikana jopa odotettua dominoivampaa. Ainoastaan puolustuspeli ja etenkin puolustuslinjan toiminta on herättänyt toisinaan huolenaiheita.

Joka tapauksessa Tottenhamin ja Manchester Cityn kohtaamisesta on odotettavissa kahden erinomaista jalkapalloa pelaavan joukkueen näytös, jossa nähdään täsmällisesti ja laadukkaasti valmennettua, monipuolista pelaamista.

Molemmilla joukkueilla on peliin lähdettäessä melko hyvä terveystilanne. Tottenhamilta puuttuvat ainoastaan laitapuolustajat Kyle Walker-Peters ja Danny Rose sekä keskikenttäpelaaja Harry Winks. Manchester Cityn kokoonpanosta ovat sivussa toppari John Stones, laitapakki Benjamin Mendy ja ykköshyökkääjä Sergio Agüero. Tärkeä keskikenttäpelaaja Fernandinho kärsii ensimmäisen pelinsä kahden ottelun pelikiellostaan.