Advertisement

Tottenham ja Manchester City kohtaavat Wembleyn “perunapellolla”

Valioliigan kymmenes ottelukierros huipentuu Tottenhamin ja Manchester Cityn väliseen huippukamppailuun Wembleyllä.

Tottenham on sarjassa viidentenä ennen illan ottelua. Pohjoislontoolaiset ovat voittaneet neljä valioliigaottelua perätysten päästäen otteluissa yhteensä ainoastaan yhden maalin. Valioliigaviheriöillä joukkueen pelaaminen on sujunut siis varsin mallikkaasti.

Manchester City johti sarjaa ennen viikonloppua, mutta Liverpool ja Chelsea ovat voittojensa myötä nousseet manchesterilaisjoukkueen ohi sarjataulukossa. Cityllä on kuitenkin mahdollisuus napata oma paikkansa sarjataulukossa takaisin maanantai-iltana.

Pep Guardiolan manageroiman Manchester Cityn pelaaminen on parantunut kierros kierrokselta ja joukkue on pikkuhiljaa palaamassa viime kauden tasolleen. Joukkueesta löytyy ratkaisijoita laajalla rintamalla, jonka lisäksi myös puolustuspelaaminen on uomissaan. City on päästänyt kaikki kilpailut mukaanlukien vain yhden maalin seitsemässä edellisessä ottelussa.

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino pitääkin maanantain vastustajaa Englannin parhaimpana joukkueena tällä hetkellä.

“Minun mielestäni he ovat Englannin paras joukkue tällä hetkellä. Heillä on laatua joukkueessa, pelaajat, valmennusryhmä ja Pep tottakai, tekevät heistä erittäin vaikean vastustajan ja se on meille valtava haaste pelata heitä vastaan, Pochettino sanoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

Maanantain huippuottelun tasoa tulee laskemaan Wembleyn umpisurkea nurmi. Wembleyllä pelattiin sunnuntaina NFL:ää, jonka vuoksi kenttä on kuin perunapelto. Tottenhamin kentänhoitajat pyrkivät tekemään kaikkensa, jotta nurmi saataisiin edes siedettävään kuntoon, mutta vuorokaudessa tuskin ihmeitä saadaan aikaan.

Tottenhamille hyviä uutisia tuo Dele Allin paluu joukkueeseen. Sairastuvalla jatkaa edelleen Jan Vertonghen. Danny Rosen pelaaminen on epävarmaa.

Cityltä sivussa ottelusta ovat Claudio Bravo, Danilo, Eliaquim Mangala sekä Ilkay Gundogan.

Tottenhamin ja Manchester Cityn kamppailu Wembleyllä alkaa maanantai-iltana kello 22.00.