Tottenham loppuhetkien voittoon Aston Villasta – Sonista ensimmäinen yli 50 maalia tehnyt aasialainen Valioliigassa

Kuva: TT, Nick Potts

Sunnuntainen Valioliigapäivä starttasi Villa Parkilla, kun Tottenham matkasi Aston Villan vieraaksi.

Aston Villa siirtyi johtoon jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun Toby Aldelweireldin ja Hugo Llorisin kommunikaatiokatkoksen seurauksena belgialaistoppari ohjasi keskityspallon omiin. Alderweireld kuitenkin korvasi virheensä kaksikymmentä minuuttia myöhemmin, naulaamalla tasoitusmaalin upeasti kulmapotkun jälkitilanteesta.

Heung-min Son vei vielä vieraat johtoon juuri ennen taukovihellystä. Son asettui pallon taakse, kun Tottenhamille vihellettiin pilkku VAR-tarkastuksen jäljiltä. Pepe Reina torjui Sonin ensimmäisen yrityksen, mutta eteläkorealainen ehti irtopalloon ensin ja siirsi vieraat 1-2 taukojohtoon.

Aston Villa tuli erinomaisella asenteella toiselle puoliajalle ja peli-ilme palkittiin 53. peliminuutilla, kun rangaistuspotkun aiheuttanut Björn Engels puski kotijoukkueen tasoihin Jack Grealishin kulmapotkusta.

Ottelu näytti päättyvän pistejakoon, mutta Son ratkaisi voiton Tottenhamille viimeisestä hyökkäyksestä. Engelsin haltuunoton epäonnistuttua Son karkasi nokikkain Reinan kanssa ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

Sonin kaksi tehtyä maalia tarkoittivat sitä, että hänestä tuli ensimmäinen aasialaispelaaja, joka on rikkonut 50 maalin rajan Valioliigassa.

Tulos tarkoitti sitä, että Jose Mourinhon ryhmä nousi Valioliigan viidennelle paikalle, joka todennäköisesti riittäisi Mestareiden Liiga -paikkaan, Man Cityn pannan ansiosta. Aston Villa taasen on pisteen putoamisviivan yläpuolella 17. sijalla.