Advertisement

Tottenham maalittomaan tasapeliin Swansean kanssa

Tottenham otti Mestarien liigassa keskiviikkona loistavan voiton kotonaan huippuvireisestä Dortmundista. Samalla Tottenhamin kirous Wembleyllä tuntui murtuneen. Valioliigassa tuo kirous tuntuu kuitenkin edelleen olevan voimassa. Tottenham sai eilen iltaottelussa vastaansa Swansean.

Tilastojen valossa Tottenhamin olisi pitänyt voittaa ottelu selvästi. Sillä oli 75 % pallonhallinta ja 26 laukausta joista kahdeksan maalia kohti. Swansealla maalia kohti ammutut laukaukset näyttivät nollaa. Jalkapallossa ei kuitenkaan voiteta otteluita tilastoilla, vaan maaleilla. Niitä Tottenham ei onnistunut tekemään.

Ottelu oli ensimmäinen 30 kotiotteluun, jossa Tottenham jää ilman maalia. Paras maalintekopaikka tuli kotijoukkueen ja Englannin-tähdelle Harry Kanelle ottelun 58 peliminuutilla. Ylärimaa lähemmäs maalia Tottenham ei tilanteessa päässyt. Kanella oli hyvä maalintekopaikka myös seitsemän minuuttia myöhemmin, mutta Swansean maalivahti Lukasz Fabianski sai sormensa väliin.


Tottanham oli ottelussa myös epäonninen, sillä se olisi voinut saada ottelussa rangaistuspotkun tai jopa kaksi. Varsinkin toisessa tilanteessa Swansean Martin Olsson näytti selvästi pelanneen pallo kädellään, mutta rangaistuspotkua ottelun tuomari Mike Dean ei viheltänyt. Deanin on muutaman kerran kerrottu kannattavan Tottenhamia, mutta ainakaan tässä pelissä tuollaista kuvaa ei tuomarista saanut.

Swansea puolusti hyvin kurinalaisesti oman rangaistusalueensa tuntumassa ja sai palkinnoksi Lontoosta pisteen mukaansa Walesiin.

Ottelun jälkeen Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino oli syystäkin pettynyt.

”Tämä on todella iso pettymys, koska teimme kaikkemme, jotta olisimme voittaneet ottelun. Loimme paikkoja ja hallitsimme ottelua, mutta olimme hieman epäonnisia” Pochettino kertoi ottelun jälkeen.

Swansean manageri Paul Clement oli puolestaan hyvin ylpeä joukkueen otteista Wembleyllä.

”Olen todella ylpeä pelaajista ja esityksestä, jolla he saivat pisteen tänään. Pyysin heitä luottamaan taitoihinsa puolustaa ja niin he myös tekivät.” Clement kertoi hymy huulilla.