Advertisement

Tottenham matkaa Newcastlen vieraaksi

Eilen pelattiin Valioliigakauden ensimmäinen ottelu Manchester Unitedin ja Leicesterin välillä. Tänään kierros pyörähtää kunnolla käyntiin ja päivän ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Newcastle ja Tottenham. Joukkueet pelasivat vuosi sitten kauden ensimmäisen ottelunsa St. James’ Parkilla aivan, kuten he tekevät tänäkin vuonna. Vuosi sitten Tottenham voitti ottelun 0-2. Maalintekijöinä toimi tuolloin Dele Alli sekä Ben Davies. Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Wembleyllä Tottenham oli parempi 1-0.

Newcastlen manageri Rafael Benitez toivoi seuran panostavan joukkueeseen kesän aikana ja muutamia hankintoja seura tekikin. Merkittävin näistä oli Sveitsin maajoukkueen puolustajana Fabian Schärin siirtyminen seuraan. Joukkue on saanut valmistautua kauteen rauhassa ja Benitezin joukkue pelasikin viime kauden erinomaisesti lähtökohtiin nähden. Joukkue sijoittui Valioliigassa sijalle 10 ja tällä kaudella tavoite on jatkaa rakentamista tuon sijoituksen pohjalle.

“Ensimmäinen tavoitteemme on säilyminen, sillä pärjäsimme niin hyvin viime kaudella”, Benitez kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Realiteetti on se, että jos pelaamme samanlaisella sitoutuneisuudella ja yhteenkuuluvuuden tunteella kuin viime kaudella, tulemme olemaan paljon sijaa 17 korkeammalla. Kuinka korkealla? Sitä en tiedä vielä.”

Tottenhamin kesä ei ainakaan siirtojen merkeissä sujunut hyvin. Joukkue ei hankkinut kesän aikana ensimmäistäkään pelaajaa. Tässä mielessä se oli hyvin poikkeuksellinen joukkue, sillä se oli Valioliigan seuroista ainoa ilman hankintoja. Toisaalta Tottenhamilla on erinomainen ja taitava runko, jotka ovat pelanneet yhdessä jälleen yhden vuoden sarjassa. Joukkueen manageri Mauricio Pochettino ei ole huolestunut hankintojen puutteesta.

“Totta kai ihmisten on vaikea ymmärtää, ettei Tottenham hankkinut tai myynyt pelaajia. Toisinaan jalkapallossa sinun on toimittava toisella tavalla”, manageri kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Jos olemme tyytyväisiä joukkueeseen ja emme voi parantaa joukkuetta, on toisinaan parempi pitää joukkue yhdessä.”

Newcastlelta puuttuu Florian Lejeune sekä Swanseasta saapunut uusi hankinta  Federico Fernandez.

Tottenhamin puolelta pelin joutuu jättämään väliin ainakin Victor Wanyama, Erik Lamela, Juan FoythCameron Carter-Vickers, Harry Winks sekä Josh Onomah.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom