Advertisement

Tottenhamilla mahdollisuus varmistaa lohkovoitto Dortmundin vieraana

Tottenhamin kausi Mestarien liigassa on käynnistynyt erinomaisesti. Se johtaa neljän kierroksen jälkeen lohkoaan ilman tappioita. Saavutuksesta tekee uskomattoman se fakta, että kyseessä oli ennakkoon koko kilpailun ehkä kovin alkulohko. Tottenhamin lisäksi lohkossa pelaavat muun muassa hallitseva mestari Real Madrid sekä Borussia Dortmund.

Tottenham voitti illan vastustajansa aiemmin kotonaan pelatussa ottelussa selvin 3-1 lukemin. Valioliigassa Tottenhamilla on viime aikoina ollut pieniä haasteita. Se hävisi edellisellä kierroksella Arsenalille 2-0. Ottamatta mitään pois Arsenalin loistavasta pelistä, Tottenham oli tuossa ottelussa luvalla sanoen surkea. Edellisessä ottelussa Tottenham voitti vain vaivoin kriisiseura Crystal Palacen kotonaan 1-0. Tottenham on varmistanut jatkopaikan, joten se voi keskittyä illan otteluun ilman suurempia paineita. Lohkovoitto itsessään varmasti kiinnostaa, mutta se kohtaa viimeisessä ottelussa lohkon jumbon Apoelin. Sen kolmen pisteen ero Real Madridiin nähden tulee näin ollen pysymään keskinäisten otteluiden perusteella, vaikka se tänään häviäisikin. Kunhan se ottaa Apoelia vastaan täydet pisteet kotikentältään.

Dortmund aloitti Bundesliigassa loistavasti. Viimeaikoina on kuitenkin ollut hieman vaikeampaa ja seura on valunut sarjataulukossa 12 pelatun ottelun jälkeen peräti sijalle viisi. Tosin ero sarjan toisena majailevaan Schalkeen on vain kolme pistettä. Voitto Tottenhamista olisi sille erittäin tärkeä, mikäli joukkue haluaa jatkaa pelejään vielä Eurooppa-liigan jatkopeleissä. Se on tällä hetkellä kolmantena tasapistein Apoelin kanssa ja kohtaa viimeisessä ottelussa Real Madridin. Keskinäiset ottelut Apoelin kanssa päättyivät molemmat 1-1 lukemin, joten maalierolla saattaa olla jatkossa myös suuri merkitys. Tässä Dortmundilla on toistaiseksi kahden maalin etumatka.


Tottenhamilta puuttuvat ottelusta varmuudella vain Toby Alderweireld sekä Victor Wanyama. Dortmundilta puolestaan sivussa ovat Lukasz Piszczek, Sebastian Rode sekä Erik Durm ja Sokratis Papastathopouloksen tilanne on vielä hieman avoinna.