Tottenhamille järkyttävä sulaminen

Tottenham otti Torinossa huiman nousun päätteeksi ison tasapelin tehden kaksi vierasmaalia. Wembleylle siirryttäessä Tottenhamilla oli näin ollen hyvät mahdollisuudet edetä kahdeksan joukkoon suuren ja mahtavan Juventuksen kustannuksella. Molempien joukkueiden vireet ovat olleet uskomattomia. Juventuksella on takana 20 tappiotonta ottelua ja Tottenhamilla 17.

Tottenham meni ensimmäisellä puoliajalla 1-0 johtoon Son Heung-minin maalilla. Tilanne näytti puoliajalla ruusuiselta, sillä ottelu oli eteni Tottenhamin hallinnassa ja se olisi voinut tehdä maaleja enemmänkin. Toisaalta Jan Verthongen selvisi säikähdyksellä älyttömästä taklauksestaan omalla rangaistusalueella 0-0 tilanteessa. Tilanteesta olisi ehdottomasti pitänyt tuomita rangaistuspotku, mutta tällä kertaa tuo jäi tuomarilta viheltämättä.

Toisella puoliajalla tilanne kääntyi täysin. Ensimmäiset minuutit menivät vielä kotijoukkueen hallinnassa, mutta sitten Juventus ja seuran Massimiliano Allegri näyttivät suuruutensa. Allegri vaihtoi 60. minuutilla Kwadwo Asamoahin ja minuuttia myöhemmin Stephan Lichtsteinerin kentälle. Molemmat ovat laitapuolustajia, mutta näiden muutosten myötä Juventus sai huomattavan määrän lisää hyökkäysvoimaa, joka lopulta käänsi ottelun vierailijoille. Hyökkäysvoima tuli jo kentällä olleiden Alex Sandron sekä Douglas Costan muodossa, jotka vapautuivat nyt paremmin juoksuihin hyökkäyssuuntaan. Gonzalo Higuain tasoitti ensin ottelun 64. minuutilla ja kolme minuuttia myöhemmin sama mies pelasi Paulo Dybalan keskeltä läpi, joka ei maalintekopaikassaan erehtynyt. 1-2 voitolla Juventus eteni kahdeksan joukkoon ja Tottenhamin varmalta tuntunut jatkopaikka suli kolmessa minuutissa Juventuksen käsittelyssä.

Ottelusta oli nähtävissä Juventuksen kokemus tiukoissa paikoissa ja vastaavasti kotijoukkueen kokemattomuus vastaavissa tilanteissa. Tottenhamin olisi pitänyt pystyä kontrolloimaan ottelusta voitto 1-0 osumansa jälkeen, mutta näin ei tapahtunut. Tulevaisuutta ajatelleen tämä on Tottenhamille kuitenkin opettavainen tilanne ja vaikka nyt tulikin tappio, kokemus tällaisista tilanteista karttui. Siitä voi olla hyötyä joukkueelle jatkossa.